avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa

Buna seara...un amic de al meu a accidentat o batrana in timp ce efectua manevra de mers cu spatele...femeia a traversat strada prin spatele masinii in timp ce vb la telefon si nu l-a observat pe prietenul meu ca se deplasa spre ea si nici el nu a observat-o la timp..femeia a decedat la spital la 3 zile de la incident in timpul operatiei..intrebarea mea ar fi:ce sanse are sa nu fie condamnat?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 21:22, 15 Mai 2013
Va trebui facuta o expertiza care sa stabileasca dinamica savarsirii accidentului si culpa participantilor.
Nu cred ca va iesi la expertiza ca soferul nu a avut nici o culpa in producerea accidentului asa ca nu prea vad nici cum sa scape fara sa fie trimis in judecata si condamnat.
Succes.
av.M.Hornea
Va multumesc ptr raspuns..dar cine ar fi vinovat daca o un pieton este accidentat in timp ce traverseaza strada prin loc nepermis si neasigurandu-se?
Este drept ca este si vina pietonului insa nu excludeti si vina soferului care, chiar si la manevra de mers cu spatele, trebuie sa se asigure.Daca expertiza va stabili ca era imposibil sa vada pietonul si ca accidentul nu ar fi putut fi evitat de catre sofer...atunci a scapat.:D
succes
Prietenul dvs trebuia sa se asigure ca poate merge cu spatele fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, cu siguranta va fi gasit vinovat, o expertiza va stabilii in ce masura si pietonul este vinovat.
Inainte de a efectua manevra s-a asigurat dar batrana a traversat pe neasteptate si nu a mai putut sa o evite..el a mers cu spatele cca 10m..banuiesc ca si certificatul medico-legal va conta (femeia suferea de mai multe afectiuni si ma gandesc ca medicul legist va constata ca decesul nu a survenit in urma contactului cu masina ci in urma complicatiilor de care suferea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - stabilire vinovat credobiz credobiz In data de 3 august, ma aflam la o intersectie dintre blocuri (strazi secundare). Intersectia nu era semaforizata...era doar cedeaza trecerea, nu erau treceri ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nevinovat - accident rutier cu victime provocat de manevra unui taximetrist Razwy91 Razwy91 Buna ziua! Am avut un accident rutier acum 9 luni din care a rezultat vatamarea corporala a 2 pietoni. Eram in timpul programului de lucru cu duba de servici ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda dupa un accident culpa comuna RobyP RobyP Buna ziua, In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)