avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunici cu casa proprie, pot sa-si vanda casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunici cu casa proprie, pot sa-si vanda casa?

Situatia este urmatoarea : ambii bunici (sot+sotie) traiesc la tara, avand casa lor proprie, pe numele lor. Bunicii au doi copii.
Primul copil al bunicilor are 2 copii la randul ei. (eu sunt, fiind nepoata)
Al doilea copil al bunicilor este mort, insa are o sotie supravietuitoare cu doi copii ( 10 si 23 de ani).

In aceasta casa al bunicilor traiesc sub aceeasi incapere : sotia supravietuitoare al primului copil al bunicilor, si cei doi copii al sotiei,plus copilul de 23 de ani are la randul lui un copil mic, 2 ani ,si o concubine. Acestia toti stau in casa bunicilor.

Problema si intrebarea : Bunicii, care sunt proprietarii casei, pe hartie,legal ,pot sa-si vanda casa si ceilalti care stau acolo (de 23 -24 de ani) pot formula vreo pretentie, chiar daca este sotia supravietuitoare al fiului mort al bunicilor?

Am formulat aceasta intrebare, deoarece am fost amenintata( eu fiind nepoata lor, deci primul copil al bunicilor este mama mea) de catre sotia supraviatuitoare al copilului mort , daca casa se vinde ea ma da in judecata , fiind un pas ilegal,caci ea are dreptul sa mosteneasca o parte din casa si averea bunicilor.
Bunica si bunicul si-au pus in gand sa-si vanda casa.Poate sa-mi vanda mie, ca nepoata?

Multumesc,
Andrea
Cel mai recent răspuns: AndreaSera , utilizator 15:39, 9 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunicii pot vinde casa.
Sotia supravietuitoare nu are nici un drept, pt ca la data cand a decedat sotul, bunicii, saracii erau in viata, asa ca el nu avea nimic. Ea nu va veni nici la mostenirea bunicilor, cand o fi.
Bunicii va pot vinde dvs., dar la ce combinatii aveti acolo, sigur va ataca cineva actul.
Mai bine cautati-va o casa a dvs.
Multumesc doamna Dutescu.
Sotia supravietuitoare daca sta in aceea casa cu bunicii mei de 24 de ani, nici atunci nu are nici un drept?
Bunicii vor cu orice pret sa scapa de ea, de ex. printr-un act de instarinare, insa nu cunosatem legea, si nu stim cu ce ne poate ataca - de fapt are tot dreptul sa atace orice act ce vom face, insa exista sansa ca sotia supravietuitoare sa castige in favoarea ei ?

Va rog sa ma lamuriti cum ar fi mostenirea in aczul in care bunicii mor amandoi? ( ei avand un copil mort, un copil viu, si acesti copii al lor, au cate 2 copii - noi fiind nepotii).

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza de cand sta in casa, de fapt bunicii i-au facut o favoare ca au lasat-o sa stea, trebuia sa ii ia chirie sau sa o dea afara.
Ea nu are nici un drept. Bineinteles ca nu o poate impiedica nimeni sa atace ce vrea, doar ca nu va avea nici o sansa.
Eu nu o sa va lamuresc in ceea ce priveste o mostenire ulterioara, deoarece este impotriva principiilor mele profesionale. Nu explic decat mosteniri existente. Deocamdata bunicii traiesc si sa ii tina Dumnezeu in viata.
Dar sigur veti gasi aici pe altcineva care sa va spuna.
Am inteles, si va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie sau contract de v-c? mos_ene mos_ene salutare la toata lumea am si eu mai multe nelamuriri si va rog daca putezi sa ma elucidatzi si pe mine:sa incepem cu inceputul(bunicul meu a murit in 1997 ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Înstrăinare bunuri fără știrea moștenitorului legal acameliac acameliac 1. Poate bunica să înstrăineze bunuri (apartament) parțial, fără ca moștenitorul legal (unica nepoată) să aibă știință și fără să își dea ... (vezi toată discuția)