Situatia este urmatoarea : ambii bunici (sot+sotie) traiesc la tara, avand casa lor proprie, pe numele lor. Bunicii au doi copii.
Primul copil al bunicilor are 2 copii la randul ei. (eu sunt, fiind nepoata)
Al doilea copil al bunicilor este mort, insa are o sotie supravietuitoare cu doi copii ( 10 si 23 de ani).
In aceasta casa al bunicilor traiesc sub aceeasi incapere : sotia supravietuitoare al primului copil al bunicilor, si cei doi copii al sotiei,plus copilul de 23 de ani are la randul lui un copil mic, 2 ani ,si o concubine. Acestia toti stau in casa bunicilor.
Problema si intrebarea : Bunicii, care sunt proprietarii casei, pe hartie,legal ,pot sa-si vanda casa si ceilalti care stau acolo (de 23 -24 de ani) pot formula vreo pretentie, chiar daca este sotia supravietuitoare al fiului mort al bunicilor?
Am formulat aceasta intrebare, deoarece am fost amenintata( eu fiind nepoata lor, deci primul copil al bunicilor este mama mea) de catre sotia supraviatuitoare al copilului mort , daca casa se vinde ea ma da in judecata , fiind un pas ilegal,caci ea are dreptul sa mosteneasca o parte din casa si averea bunicilor.
Bunica si bunicul si-au pus in gand sa-si vanda casa.Poate sa-mi vanda mie, ca nepoata?
Multumesc,
Andrea
Cel mai recent răspuns:
AndreaSera , utilizator
15:39, 9 Februarie 2019