avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Legea de uzucapaciune de 30 ani
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Legea de uzucapaciune de 30 ani

Buna ziua!As avea nevoie de o indrumare.Pe scurt tatal meu locuieste in casa bunicii sale de 35 de ani,timp in care el a platit toate taxele pentru casa el figureaza la primarie in registru.Doar ca nu are un titlu de proprietate pe numele lui,titlul fiind pe numele bunicii.Bunica sa este decedata de 32
de ani. Pe titlu de proprietate inregistrat la primarie sunt trecuti mostenitori cei doi copii ai bunicii tatalui meu,respectiv matusa si tatal lui.In cazul in care tatal meu ar deschide un proces pentru dobandirea titlului de proprietate ar putea invoca dreptul de uzucapaciune de 30 ani? In tot acest timp el a locuit in aceasta casa,a renocat.o etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
Roxanna123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxanna123 , utilizator 20:53, 9 Februarie 2019
Buna ziua,
Trebuie dezbatuta succesiunea de pe bunica.
Tatal va putea invoca ca doreste bunul in materialitate si sa arate ca toate cheltuielile de la decesul bunicii au fost suportate de el.
Va plati sulte destul de mici matusii si unchiului.
De pe urma bunicului ati dezbatut succesiunea?
Daca nu atunci trebuie dezbatuta si de pe el.
Apelati la un avocat care sa va ajute.
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Da, ar trebui dezbătută moștenirea.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bunicul tatalui meu a decedat acum 60-70 de ani in urma,bunica lui fiind singura mostenitoare.La batranete tatal meu s.a ocupat de ingrijirea si inmormantarea ei. La primarie a fost inscris in registrul agricol,are toate chitantele care dovedesc ca impozitul pe casa a fost platit de el.Problema e ca de vreun an doi au aparut verisorii care isi doresc partea la casa bunicii.Dupa atatia ani acestia mai au vreun drept?
Sfatul meu este sa mergeți cu actele la avocat.
Trebuie discutat pe baza de acte.
VA fi necesar un proces.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Partaj titlu de proprietate DA2011 DA2011 Buna ziua In 1988 am cumparat partea care ii revenea unchiului meu din mostenirea bunicilor mei(o casa la tara si terenul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. ei au ... Aerbod Aerbod Buna ziua. Bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. Ei au avut 3 copii, o fata și 2 băieți. In casa părintească a rămas doar tatăl meu încă de ... (vezi toată discuția)
Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)