avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. Ei au ...

Buna ziua.
Bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. Ei au avut 3 copii, o fata și 2 băieți. In casa părintească a rămas doar tatăl meu încă de când bunicii trăiau. In ultimii ani din viața unchiului meu aceasta a locuit cu noi fiind divorțat și pierzând totul în urma divorțului și a consumului de alcool. După moartea bunicilor impozitul pe teren și casa a fost plătit pe numele tatălui meu. Am aborda in urma cu un an pe mătușa mea in vederea clarificări privind moștenirea. I sau oferit oferit 1-2 terenuri(dintre cele mai valoroase) în schimbul unei înțelegeri amiabile însă aceasta refuza sa dea un răspuns clar.
As dori sa știu ce ar putea face tatăl meu pentru a intra in posesia casei in acte.
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2021
Aerbod, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:19, 1 Decembrie 2021
Dacă nu ajunge la un acord comun cu mătușa, astfel încât sa dezbata succesiunea după bunici amiabil, la notar, va trebui sa se adrese instanței.
Asta este de la sine înțeles. Eu as dori sa știu dacă urmașii unchiului și mătușa au drept egal la moștenire cu tatăl meu având în vedere timpul trecut de la moartea bunicului și faptul că ei nu au plătit nici o cheltuială cu înmormântarea și nici nu au ridicat nici o pretenție de moștenire în acest timp
Depinde de proveniența terenului respectiv.
De unde îl avea bunicul dvs?
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
raluk0207, utilizator
O parte moștenit o parte cumpărat doar că atunci nu se făceau acte. Doar apare suprafața pe adeverință de colectivizare
Ok, dar după intrarea în vigoare a Legii 18/1991, bunicul a solicitat emiterea vreunui titlu de proprietate?
Dacă zona a fost cooperativizata,iar nici bunicul nu are acte și a mai stat și atâția ani....trebuie sa o luați de la Adam și Eva, cu dezbaterea succesiunii străbunicilor.

Alte discuții în legătură

Legea de uzucapaciune de 30 ani Roxanna123 Roxanna123 Buna ziua!As avea nevoie de o indrumare.Pe scurt tatal meu locuieste in casa bunicii sale de 35 de ani,timp in care el a platit toate taxele pentru casa el ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa deces parinti daniela60 daniela60 pot intra in masa succesorala a succesiunii voita de copii proprietati ce nu au titlu de proprietate, parintii nefacand succesiunea ci fiecare intelegandu-se ... (vezi toată discuția)
Eliberare act de proprietate Aleku Aleku Buna Ziua, Sunt intr-o mare dilema deoarece la aceasta intrebare am primit foarte multe raspunsuri diferite. Bunicilor mei (ambii decedati, bunica in ... (vezi toată discuția)