avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa primita prin donatie de la parinti intra la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa primita prin donatie de la parinti intra la partaj in caz de divort?

Buna, am o casa pe care am primit-o de la parintii mei in timpul casatoriei, prin contract de donatie pe numele meu, la notar. Acum am divortat, va rog sa imi spuneti daca casa intra la partaj...
Deasemenea as vrea sa stiu la cat timp dupa obtinerea sentintei definitive de divort, pot sa imi cumpar un apartament, pe numele meu, sa nu intre la partaj daca inca nu l-am facut...
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:07, 9 Februarie 2019
Nu, nu intra la partaj.
Nu exista o perioadă anume de așteptat. Imediat după rămânerea definitivă a hotărârii de divorț, puteti cumpara ce bun doriti. Va fi propriu al dvs.
Daca donatia a fost doar pe numele dvs, nu intra la partaj.
Banuiesc ca ati revenit la numele purtat anterior, dupa ce va schimbati buletinul puteti sa va cumparati orice.
Daca nu, imediat dupa ramanerea definitiva a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport dupa divort LUMI39 LUMI39 sunt divortata de un an,am cerut schimbarea numelui dupa divort cu cel avut anterior casatoriei.as vrea sa stiu daca mai pot calatori cu pasaportul pe numele ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Iordache Gabriela Iordache Gabriela Buna ziua! sunt vaduva, intentionez sa ma recasatoresc, am doi copii, unul major si unul minor, am pe numele meu de vaduva o casa. As dori sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)