avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de vechime

buna seara. sunt angajata la o firma privata cu contract individual de munca din anul 2011, Anul trecut denumirea firmei s a schimbat si s-a intocmit un alt contract individual de munca, Activitatea se desfasoara tot in acelasi loc, angajatorul este reprezentat tot de aceeasi persoana, s -a schimbat doar numele si adresa firmei, personalul de conducere este acelasi. As dori sa stiu daca pot sa cer o adeverinta din care sa rezulte vechimea mea in munca la aceasta firma, avand in vedere ca eu inca lucrez acolo.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 10 Februarie 2019
Oricand puteti solicita adeverinta de vechime. Aveti posibiliotatea sa verificati si la ITM daca s-au achitat contributiile ,
1. ITM-ul nu are cum sa spuna daca i s-au platit sau nu contributiile, competenta apartine ANAF-ului.

2. In "spatiul privat virtual" pe site-ul anaf.ro gasiti detalii despre plata contributiilor.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

3. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

De asemenea, art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicata, modificata si completata,dispune c , la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acestam durata activitatii, salariul, vechime in munca, in meserie si in specialitate.

HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

Asadar, in caz de refuz, puteti depune o sesizare la ITM/Inspectia Muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime alnlug20 alnlug20 Buna ziua, sunt angajat la privat si vreau sa sustin concurs pentru post la stat dar am nevoie de adeverinta de vechime de la angajator si ,pe care,nu pot sa o ... (vezi toată discuția)
Decizia de încetare a cim stefan2016 stefan2016 Buna ziua, Am demisionat de la locul de munca pe data de 16.07.2019 pentru neplata salariilor de mai bine de cinci luni. Pana in momentul de fata nu mi s- a ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare acte Gabriel666 Gabriel666 Bună seara, Fostul meu angajator, refuza să-mi elibereze decizia de încetare a contractului, adeverință de vechime și adeverință care atesta dacă ... (vezi toată discuția)