avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare si plata amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare si plata amenda circulatie

In seara aceasta mi-a fost retinut permisul de conducere timp de 90 de zile cu dovada de 15 zile pentru ca am depasit limita de viteza cu peste 50 km/h(limita din afara localitatii). Am nevoie de permis pana pe data de 9 martie si as vrea sa contest amenda poate mai pot prelungi cu o luna predarea lui. Mai pot beneficia de cele 15 zile pentru a plati jumatate?
Pot plati jumatate din amenda acum, sa fac contestatie si daca pierd sa fie considerata achitata? Sau nu o achit si fac contestatie iar cand pierd achit jumatate in termen de 15 zile de la decizie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:00, 9 Februarie 2019
Puteti sa platiti acum si sa solicitati instantei restituirea, in caz ca anuleaza PV-ul.
Sau nu platiti si asteptati solutia instantei. Solicitati un certificat de grefa si il duceti la politie, astfel pastrati permisul deocamdata.
Si daca achit jumatate din amenda acum si pierd procesul? Trebuie sa achit si restul dupa solutionare sau se poate considera achitata? Multumesc pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai trebuie sa achitati restul daca platiti acum jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal suspendare permis conducere 90 zile florink florink buna ziua. Incep prin a mentiona ca nu am foarte multe cunostinte din mediul juridic. Astfel, orice sfat este binevenit. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)