avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Montare contor gaz pe peretele meu
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Montare contor gaz pe peretele meu

Bună ziua! Locuiesc într-o casă care a fost împărțită în două acum 30 de ani.Eu am cumpărat o parte acum 11 ani. Contorul de gaz era pe peretele proprietarilor și pe numele lor,când am cumpărat casa de la ei,așa că s-a trecut pe numele nostru,cum era normal. Cealaltă parte ,nu aveau contor,decât o țeavă cu două focuri trase de la noi. În cealaltă parte nu locuia nimeni de aproximativ 20 de ani,proprietar fiind un moștenitor.
Când am cumpărat noi partea aceasta,am făcut proiect nou și țeava care trecea la ei a fost anulată.
Acuma,cineva a cumpărat cealaltă parte. Dorește să ,,înțepe" țeava de gaz care intră în regulator(care e tot pe peretele nostru) și să-și facă proiect nou. Am înteles că trebuie să monteze contorul pe peretele nostru pentru că e prea mare distanța până la al lui(aprox.4m). Poate să pună contorul pe peretele nostru fără acordul nostru? Vă multumim mult!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:52, 10 Februarie 2019
Va trebui sa detina un proiect pentru teava de gaz, intocmit de o firma autorizata si sa obtina avizul firmei de distributie gaze.
Pentru intocmire proiect este nevoie de avizul dvs. si puteti conditiona avizul de executia unui tronson de teava separat pentru vecin care sa se intepe in coloana principala (proprietatea firmei de distributie gaze) si contorul sa fie montat pe proprietatrea vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava gaz pe peretele apartamentului meu margot80 margot80 Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna, in prima cladire, la parter. Bransamentul la gaz a fost facut in 1991 pentru cladirea A (in care locuiesc la parter) ... (vezi toată discuția)
Racordare la retea de gaze naturale stela chelner stela chelner Buna ziua Pentru o casa noua urmeaza sa se faca racordarea la instalatia de gaze. Numai ca este urmatoarea situatie: de la coloana principala a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Contor comun gaz tompop tompop Propietar garsoniera am ramas singurul utilizator conectat la contorul de gaz comun pe scara blocului,toti vecinii au separatie de gaze,deci contoare separate. ... (vezi toată discuția)