avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire pentru un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire pentru un minor

buna ziua. in urma decesului sotului meu acum 3 luni de zile , nu am facut taxa de succesiune. mentionez ca am o singura fata care este casatorita.doresc sa stiu daca pot sa-i las ca mostenire apartamentul pe care il detin nepoatei mele in varsta de 10 ani , nedorind sa-l las fiicei mele. ce pot face in acest sens , astept un sfat de la dvs. multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:12, 10 Februarie 2019
Nu puteti.
Legal, la dezbaterea succesiunii după soțul dvs, masa succesorala se împarte între dvs si fiică.
Cel mult puteti ulterior să îi donati cota dvs nepoatei minore (Cu obținerea in prealabil a unei curatele de la autoritatea tutelară).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune opinii diferite ? ContSters24701 ContSters24701 Nu sunt de specialitate juridica , asa ca voi face apel la bunavointa Dvs. Speta este urmatoarea: X se casatoreste , are doi baieti , sotia moare.Nu face ... (vezi toată discuția)
Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Trebuie să facem succesiunea după tata. cum am putea, eu și mama, să o trecem pe numele fiului meu minor? Iliesmr Iliesmr Trebuie sa facem succesiune dupa tata. Eu sunt singura fiica si am dori cu mama sa trcem pe fiul meu minor are 14 ani impliniti. Eu nu mai am alti copii. Eu sa ... (vezi toată discuția)