avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme auto

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o sugestie la urmatoarea speta:
In data de 14.01 mi s-a aprins un martor in bord pentru temperatura apei din motor.
Am dus masina la un service crezand ca este termostatul. Dupa verificari simple mi-au spus ca ar pute sa fie problema la pompa de apa, nu la termostat. Tinand cont ca pentru a ajunge la pompa de apa, trebuia demontata distributia. Peste vreo 5000 de km trebuia oricum sa schimb distributia, asa ca i-am spus domnului de la service sa o schimbe daca oricum are treaba pe acolo. Mi s-au "facut" modificarile.
Socrul meu lucreaza la un service in localitatea de domiciliu, eu impreuna cu sotia fiind intr-un oras la ~200 km departare. Am primit pentru toate chestiile schimbate si manopera o factura. Am trimis masina la socrul meu pentru ca ne-am luat alta, urmand ca aceasta sa fie vanduta. I-am zis sa ii faca o verificare sa fie toata in regula si a constatat faptul ca nu s-a facut schimbul de distributie chiar daca pe factura este facturat kit-ul + manopera. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Domnul de la service sustine faptul ca a fost schimbata, adevarul fiind altul, tinand cont de faptul ca socrul meu lucreaza la un service de la o reprezentata auto. Cum as putea sa demonstrez faptul ca nu s-a facut schimbul, ci au ramas tot aceleasi piese(inclusiv cureaua de distributie) care la care se poate observa faptul ca nu este noua?
Multumesc frumos si va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
A.D
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:35, 12 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti probe legale care atesta ca nu a fost inlocuit kitul,adresati initial notificare oficiala service-ului auto cu obligatia instalarii kitului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Considerând ca vor accepta instalarea kitului, eu trebuie sa ma duc pana in localitatea unde este mașina, sa o aduc, sa o duc înapoi și sa revin. Asta înseamnă cel puțin 800 km care vor consuma combustibil. Pe lângă faptul ca trebuie să-mi iau și liber de la munca cu zi neplătită deoarece nu mai am zile libere de odihna. Toate acestea le pot aduce la cunoștiința lor prin aceasta notificare sau doar in cazul in care se ajunge la instanța de judecată?

ynocentta a scris:

Daca detineti probe legale care atesta ca nu a fost inlocuit kitul,adresati initial notificare oficiala service-ului auto cu obligatia instalarii kitului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata

verificare veridicitatii se face confruntand numerele de serie ale pieselor instalate cu cele de pe factura/ fisa de interventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie pentru piese cu garantie Maepetcu Maepetcu Salut am o problema cu masina personala. am schimbat distributia in toamna intrun service autorizat cu piese de origine. Mentionez ca piesele au garantie un ... (vezi toată discuția)
Garantie la masinile second hand si la piesele din dezmembrari harygroup harygroup Buna ziua, Activam in domeniul vanzarilor auto si a dezmembrarilor auto, noi oferim clientilor nostii garantie pentru piesele cumparate si pentru masinile pe ... (vezi toată discuția)
Probleme garantie piese auto service volkswagen zsoltmolnar zsoltmolnar Buna ziua, Deschid si eu un topic, sper sa ma lamureasca cineva. Am achizitionat un autoturism marca VW Golf 6 din germania in august 2016, direct de la ... (vezi toată discuția)