avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eroare in certificatul de nastere pentru casatorie ( ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eroare in certificatul de nastere pentru casatorie ( Cetatean strain)

Vreau sa ma casatoresc cu prietena mea (cetatean filipinez) in Romania.
Am obtinut viza pe 3 luni .
Am inceput procesul de supralegalizare (la MAE din Filipine)

Acum urmeaza problema
- In Filipine au doua certificate de nastere ( de la primarie si de la Oficiul National de Statistica)
- Cel de la centrul de statistica este cel oficial ce poate fi supralegalizat si folosit in Romania. Dar am descoperit ca are o greseala in nume si in anul nasterii.
In loc de Aiza, nascuta in 1984, apare Aisa nascuta in 1983 . Nu se poate corecta decat in instanta si este complicat.
In Pasaport, certificatul de nastere de la primarie si absolut toate celelalte acte este corect.
Parintii ei au o declaratie notariala ( affidavit of discrepancy) care atesta greselile din certificatul de nastere.
La MEA din Filipine ei ii pun stampila de supralegalizare pe certificat asa cum e el.
Intrebarea este daca vom reusi sa ne casatorim in Romania avand in vedere eroarea din certificatul de nastere? Acea declaratie notariala este suficienta sa justifice asta?

Alte discuții în legătură

2 copii impreuna cu o filipineza Mircea2all Mircea2all Buna seara! As dori sa aflu care ar fi modalitatea cea mai simpla de a-mi aduce in Romania prietena filipineza si copii nostri nascuti in filipine cu ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate fara prezenta fizica ATB30 ATB30 Buna ziua. Eu si prietena mea asteptam un copil ea fiind cetatean filipinez. Doresc sa aflu cum pot recunoaste paternitatea noului nascut avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu fata filipineza Gabriel501 Gabriel501 Buna, am si eu nevoie de cateva sfaturi, anul asta sau anul viitor vreau sa merg in Filipine, am cunoscut o fata de acolo. Nu de mult timp am cunoscuto dar ... (vezi toată discuția)