avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere paternitate fara prezenta fizica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere paternitate fara prezenta fizica

Buna ziua.

Eu si prietena mea asteptam un copil ea fiind cetatean filipinez. Doresc sa aflu cum pot recunoaste paternitatea noului nascut avand in vedere ca nu voi putea fi prezent la nastere in Filipine? Mentionez ca eu locuiesc in strainatate si nu am cum sa ma deplasez in Romania nici macar pentru o zi in caz ca sunt necesare acte de a autoritatile romane din tara. Deasemenea in tara in care ma aflu exista Ambasada si Consulat romanesc. Ce solutii as avea? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 19:25, 1 Iunie 2016
Nu stiu cum este in Filipine, dar logic e ca daca mama la nastere va declara pe dvs ca fiind tatal, si numele dvs. apare in certificatul de nastere, se cheama ca sunteti tata fara sa mai trebuiasca sa intreprindeti ceva. De regula, barbatii vor sa tagaduiasca paternitatea.

Recunoasterea se face doar atunci cand pe certificat nu e trecut nimic la tata/parinti necunoscuti/ fie prin declaratie autentica notariala (care poate fi data si la ambasada), fie prin testament.

Vorbiti cu mama copilului sa va spuna exact care e procedura in Filipine. Daca la nastere are posibilitatea sa va treaca in certificatul de nastere, dvs. nu mai aveti nimic de facut.
Pentru a-i asigura cetatenia romana, veti cere la ambasada transcrierea certificatului de nastere.
Multumesc pentru raspuns.

In Filipine se cere pentru tatii cetateni filipinezi un 'AFFIDAVIT OF ACKNOWLEDGEMENT OF PATERNITY AND CONSENT TO USE THE SURNAME OF THE FATHER'. Fara acesta tatal copilului in certificatul de nastere va fi necompletat iar nou nascutul va purta doar numele mamei. As dori sa stiu daca exista in procedura romaneasca un echivalent al celui precedent mentionat si ce autoriatate il poate elibera. Ambasada etc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
ATB30, utilizator
Practic, nimeni nu va impiedica sa dati orice tip de declaratie doriti.
In Romania insa nu exista asa ceva.
Daca aveti un model de astfel de declaratie, va prezentati la ambasada si cereti autentificarea declaratiei dvs.

Insa, pe urma presupun ca va trebui tradusa in limba engleza si poate exista si cerinte de supralegalizare, ptr ca Filipine nu apare pe lista statelor semnatare ale conventiei de la Haga si nici care ar fi nemembre dar aplica conventia.
[ link extern ]

Cautati o ambasada a statului respectiv si intrebati-i cum trebuie sa procedati cu declaratia. Poate o puteti da chiar la ei.

Mai mult nu ma duce capul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vor sa imi inregistreze copilul la starea civila. bogdancristianpetre bogdancristianpetre Buna dimineata! Imi poate spune si mie cineva daca exista temei legal pentru a refuza inregistrarea copilului unui cetatean roman, copil nascut pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Eroare in certificatul de nastere pentru casatorie ( cetatean strain) Stefan Florescu Stefan Florescu Vreau sa ma casatoresc cu prietena mea (cetatean filipinez) in Romania. Am obtinut viza pe 3 luni . Am inceput procesul de supralegalizare (la MAE din ... (vezi toată discuția)
Speta-actiune in constatarea paternitatii aum300 aum300 Copil nascut in 1974 in urma unei relatii extraconjugale recunoscut de sotul mamei la nastere.Tatal biologic presteaza intretinere sporadica in timp ce mama ... (vezi toată discuția)