avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmaș

la aplicarea legii 19/2000 urmașul copil invalid grad 1 la decesul celui de al doile părinte are nevoie de cerere pentru pensie de urmaș după al doile părintei sau se recalculeză pensia și se aplică după ambi părinți.Au fost doi urmași mama ca soț supraviețuitor și fiu handicap gr 1.CU 3 LUNI ÎNAINTEA APLICĂRII LEGII MAMA A DECEDAT.Menționez că mama avea pensie de urmaș dar avea și drept de pensie de limită de vârstă dar a ales pensia de urmaș.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
pop vasile1961, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copil cu handicap dennys dennys Intrebare In cazul in care sotul este decedat ,iar sotia a beneficiat de pensia sotului de urmas, si aceasta a decedat in urma cu doi ani si a ramas un copil ... (vezi toată discuția)
Tata a decedat la 57 de ani.eu, fiul, pers. cu handicap gr.1 pot beneficia de pensie de urmas? Balaurul Balaurul Tata a decedat la 57 de ani. [b][i]Eu, fiul, pers. cu handicap gr.1 pot beneficia de pensie de urmas?[/i][/b] (Am 33 de ani si ca venit doar idemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas bobo24 bobo24 buna ziua copiii mei au beneficiat de pensie de urmas... acum as putea sa beneficiez eu? in iulie implinesc 57 de ani as putea sa am pensie de ... (vezi toată discuția)