Buna ziua,
Ma numesc Mekki Samir
Din luna decembrie m-am mutat intr-o casa gen duplex . Duplex este construit pe lung avand o parte a curtii comune in care vecina are o cale de acces pietonala si pt masina. Casa in care stau apartine unui prieten si stau in comodat, partea in care stau nu a fost niciodata locuita inainte iar vecini aiu profotat de totalitatea curtii anii de zile, depozitand lucruri la mine pe terasa si tinandusi cainele in partea noastra a curtii .
Inainte sa ne mutam, eu , nevastamea , fica noastra de un an si soacramea, mai avem 3 caini, un bullterier, un malinois , avestia stau in curte, un bison si 2 pisici care stau in casa. Toate animalele sunt vacinate, deparazitate si cainii au pedigree. Eu inainte sa ne mutam , am venit sa curat casa si gradina si am construit un gard care imprejmuieste terasa mea pentru a limita accesul cainilor mei in spatiu comun si a nu ii deranja pe vecini.
Vecina nu a apreciat faptul ca sa mitat cineva in casa , desi sunt 2 prorpietati diferite, astfel a inceput sa depuna o serie de plangere, acuzandu-ne ca avem cainii periculosi si ca ei ii e frica sa intre in casa. Am fost convocat la politia din Sacalaz, jud Timis, localitatea de care apartinem pentru justificari .
Am mers la politie sa dau declaratie, le-am prezentat actele cainilor si am fost obligat sa merg la veterinarul satului si la asociatia chinologica pentru a furniza diferite acte. Veterinarul mi-a spus telefonic ca nu e nevoie sa integistriz cainii la el deoarece cainii nu se incadreaza in raza cainilor periculosi. Am mers la asociatia chinologica pentru a imi elibera certificatul pentru caini periculosi , dar personalul de acolo mi-a spus ca nu e nevoie deoarece cainii nu se incadreaza in aceea lege, dar totusi mi-au eliberat o hartie scrisa de mana ca nu e nevoie de acel certificat deoarece pedigreeul lor dovedeste acest lucru.
A urmat o serie de evenimente, vecina a agresato verbal pe soacramea si a inceput sa urle ca sa ne luam javrele de acolo. Intro seara la ora 00 noaptea cand eu eram plecat a venit si a batut violent in usa, trezindu-mi nevesta si fica si a inceput sa o agreseze verbal ca ea nu are liniste si sa ne luam javrele. Sotul ei si-a cerut scuze si a doua zi ia zos lu nevastamea ca sotia lui are probleme medicale si cand nu isi ia tratamentul nu se poate intelege cu ea. Din acest motiv nu am facut nimic impotriva lor si am sperat ca lucrurile se vor rezolva in timp. La scurt timp ea a inceput sa ne opreasca curentul de l intrerupatorul general in riitm frecvent, intr-o zi cand eram acas si am vazut ca ni s-a taiat curentul am iesit sa ii dau drumu si m-am intalnit cu ea, am intrebato dece face asta si ea mi-a raspuns : de smechera si ca ma da in judecata.
In urma acestui fapt mi-am montat un circuit de suprachegere pentru a monitoriza ce se intampla in jurul casei, camerele bat doar pe partea mea a curtii si ceea comuna. Vecina ia scris un email la proprietarul casei in care stau in care sa plans ca nu poate dormi deoarece cainii mei latra toata noaptea si ca din curtea mea se emana un miros urat si ca nu e igienic ca am atatea animale. Cu ajutorul integistrarilor video i-am arata proprietarului ca nu cainii mei sunt responsabili de galagie ci cainele ei care in fiecare seara era lasat liber pe partea comuna si venea la gard sa latre la cainii mei si la poarta , unde latra la cainii pecinilor din dreapta si la cainii vagabonzi care si-au facut culcus in curtea casei din fata care e parasita. In acelasi timp eu am igienizat curtea care era intr-o stare deplorabila cand m-am mutat , ingradind partea cu flori si punand pietris in restul zonei, astfel putem tine curat si putem curata dupa cainii mai usor, curatenia o facem zilnic sau maxim la 2-3 zile depinde de vreme. Initial gardul avea un metru inaltime dar la rugamintea proprietarului am ridicat gardul la 2 metri si am pus o plasa de intimitate de culoare verde. Aceasta a fost rupta de cainele lor care zilnoc era liber in partea comuna, acesta vine la usa noastra si nici nevastamea nici soacramea nu pot iesi pe usa de frica lui. Dupa vreo 2 saptamani de cand am avut camere si dovedit ca cainele ei e cel care creeaza problememe aceasta la dus de aici.
A urmat un sir de hartuielei. Neavand chei de la poarta si rugandul repetat pe sotul ei sa nea deea si noua o pereche, acesta refuzand, justificand ca ia dat proprietarului, care nu era in tara, ea a profitat de situatie si a inceput sa inchida poarta cand sorul ei nu era acas, astfel sechestrandune in casa, singura cale de iesire fiind garajul dar prin care daca cineva era plecat de acas cu masina nu se mai putea iesi.
Dupa ce am indeplinit toate cerintele celor de la sectie si crezand ca cazul e inchis, astazi m-a sunat prorietarul ca a fost contactat de cineva de la peimarie care ia zis ca sunt 4 plangeri , printre care ceea pentru caini periculosi si ca trebuie sa rezolvam situatia sau intr-am in instanta. Vecina care are o functie importanta la ANAF si-a folosit “pilele” de la primarie pentru a ne cauza probleme in continuare.
As dori sa stiu ce pot face , deoarece situatia devine complicata si stresanta, toate datorita faptului ca ea nu isi ia tratamentul.
Acum cateva zile vecina a venit acasa, aceasta a fost latrata de unul din cainii mei si dupa cateva minute ea a iesit din curte dar a inceput sa tranteasca poarta vilolent de cateva ori pentru a instiga cainele, fapt care a fost inregistrat pe camerele de supraveghere.
As dori sa stiu ce pot face pentru a contra aceasta situatie, deoarece nu ne putem intelege cu ea si la nevastamea ii e frica de ea, iar eu sunt plecat o mare perioda de timp fiecare luna, iar vecina profita de asta pentru asi continua operatiunea de terorizare.