avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum adresez anumite cereri catre politie / parchet?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum adresez anumite cereri catre politie / parchet?

1. Ridicarea de obiecte si inscrisuri.
2. Cererea de trimitere in judecata dupa sanctionarea (sau nu) plangerii penale.
Cel mai recent răspuns: mytmarcela , utilizator 09:24, 19 Noiembrie 2009
Dvs. depuneti o plangere sau , dupa caz, plangere prelabila, daca este vorba despre o infractiune la care punerea in miscare a actiunii penale are loc doar la plangerea prealabila a persoanei vatamate( in termen de 2 luni de la data comiterii infractiunii sau de la data la care ati stiut cine este faptuitorul) .Daca nu ati suferit nicio vatamare prin savarsirea infractiunii, faceti un denunt .
Actiunile despre care vorbiti vor fi dispuse de catre procuror ,daca acesta va considera necesar, nu la cererea dvs.
Plangerea penala a fost deja inregistrata, probabil urmeaza sa ajunga la parchet. Daca aduc actele coroborative direct la parchet procurorul o sa ia restul de la politie?
Un avocat mi-a spus ca eu trebuie sa ma duc sa cer inaintarea spre judecata, sa cer informatii despre ce s-a aflat, sa citesc declaratiile martorilor etc. Mi se pare normal sa fac asa, la noi merge treaba greu.
Daca procurorul nu considera necesar sa-mi considere probele atunci am sa consider necesara o reclamatie pentru favorizarea infractorului si neglijenta in servici. De aceea fac si o cerere ca sa-i reamintesc ca exista probele (si acestea sunt informatice si inscrisuri - dealtfel paratul face uz de ele). E in folosul meu sa mentionez tot ce poate fi folositor anchetei.
Procurorul dispune trimiterea in judecata sau nu.
Nu puteti solicita ridicarea de inscrisuri, daca ati mentionat in plangere ca aveti cunostinta despre existenta acestor inscrisuri, procurorul dispune ridicarea lor sau nu.
Daca veti fi citat la politie pt declaratii propuneti atunci probele despre care vorbiti.
Nu exista temei legal pt cererea de care vorbiti, de altfel nici la parchet nu va puteti duce sa luati legatura cu nici un procuror, sa ii dati vreo proba.
Puteti intreba politistul care se ocupa de dosarul dvs. in ce stadiu este cercetarea penala.
Dvs in calitate de parte in cauza in cercetare ,aveti dreptul sa depuneti documentele care apreciati ca sustin si ca probeaza aspectele/punctul dvs de vedere ,care pot demonstra aspectele sesizate in plangerea penala.
inaintarea spre judecata nu intra in competenta dvsmaceasta masura fiind prerogativa procurorului,care,analizand concluziile organului de cercetare=politia,coroboreaza faptele cu probele si dispune masurile ,respectiv rechizitoriu=trimitere in instanta,sau rezolutie=netrimitere in instanta
Intradevar este in folosul dvs si pentru aflarea adevarului sa faceti uz de probele pe care le detineti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei ContSters204223 ContSters204223 Pentru violarea corespondentei ma pot adresa direct instantei de judecata sau trebuie sa trec mai intai pe la politie / procuror...Ce trebuie sa fac? Cum pot ... (vezi toată discuția)
Art. 341 alin.6 lit. b cod proc. pen. crimxm crimxm Buna ziua, Am calitatea de petent intr-o cauza penala, finalizata cu \"clasare\" de catre Parchetul d.p.l.Jud sect.... Am depus Plangere in temeiul art 340 ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie/ autor necunoscut bukinst bukinst In cayul unei tulburari de posesie cu autori necunoscuti /ocuparea unor terenuri agricole/ politia sesizata a efectuat cercetarile specifice si a depistat ... (vezi toată discuția)