Dvs. depuneti o plangere sau , dupa caz, plangere prelabila, daca este vorba despre o infractiune la care punerea in miscare a actiunii penale are loc doar la plangerea prealabila a persoanei vatamate( in termen de 2 luni de la data comiterii infractiunii sau de la data la care ati stiut cine este faptuitorul) .Daca nu ati suferit nicio vatamare prin savarsirea infractiunii, faceti un denunt .
Actiunile despre care vorbiti vor fi dispuse de catre procuror ,daca acesta va considera necesar, nu la cererea dvs.
Plangerea penala a fost deja inregistrata, probabil urmeaza sa ajunga la parchet. Daca aduc actele coroborative direct la parchet procurorul o sa ia restul de la politie?
Un avocat mi-a spus ca eu trebuie sa ma duc sa cer inaintarea spre judecata, sa cer informatii despre ce s-a aflat, sa citesc declaratiile martorilor etc. Mi se pare normal sa fac asa, la noi merge treaba greu.
Daca procurorul nu considera necesar sa-mi considere probele atunci am sa consider necesara o reclamatie pentru favorizarea infractorului si neglijenta in servici. De aceea fac si o cerere ca sa-i reamintesc ca exista probele (si acestea sunt informatice si inscrisuri - dealtfel paratul face uz de ele). E in folosul meu sa mentionez tot ce poate fi folositor anchetei.
Procurorul dispune trimiterea in judecata sau nu.
Nu puteti solicita ridicarea de inscrisuri, daca ati mentionat in plangere ca aveti cunostinta despre existenta acestor inscrisuri, procurorul dispune ridicarea lor sau nu.
Daca veti fi citat la politie pt declaratii propuneti atunci probele despre care vorbiti.
Nu exista temei legal pt cererea de care vorbiti, de altfel nici la parchet nu va puteti duce sa luati legatura cu nici un procuror, sa ii dati vreo proba.
Puteti intreba politistul care se ocupa de dosarul dvs. in ce stadiu este cercetarea penala.
Dvs in calitate de parte in cauza in cercetare ,aveti dreptul sa depuneti documentele care apreciati ca sustin si ca probeaza aspectele/punctul dvs de vedere ,care pot demonstra aspectele sesizate in plangerea penala.
inaintarea spre judecata nu intra in competenta dvsmaceasta masura fiind prerogativa procurorului,care,analizand concluziile organului de cercetare=politia,coroboreaza faptele cu probele si dispune masurile ,respectiv rechizitoriu=trimitere in instanta,sau rezolutie=netrimitere in instanta
Intradevar este in folosul dvs si pentru aflarea adevarului sa faceti uz de probele pe care le detineti