avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarare pierdute registre contabile pe cabinet de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarare pierdute registre contabile pe cabinet de avocat

Buna ziua,

Ce pot face in cazul in care toate documentele contabile ale unui cabinet de avocat au fost pierdute. Unde pot fi declarate pierdute sau care este procedura?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:07, 12 Februarie 2019
Buna ziua,

Potrivit art. 26 din legea contabilității, în caz de pierdere, sustragere sau distrugere a documentelor contabile se vor lua măsuri de reconstituire a acestora în termen de maximum 30 de zile de la constatare.
Art. 41 pct. 2 lit. c) din același act normativ prevede că nerespectarea reglementărilor legale cu privire la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, înregistrarea în contabilitate a acestora în perioada la care se referă, păstrarea și arhivarea lor, precum și reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse constituie contravenție, dacă nu este săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii, să fie considerată infracțiune, și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 4.000 lei.

Publicarea în Monitorul Oficial a documentelor pierdute, sustrase sau distruse nu este obligatorie. Declararea nulității formularelor cu regim special de înseriere și numerotare pierdute sau sustrase în Monitorul Oficial, Partea a III-a, după sesizarea organelor în drept, era prevăzută în normele metodologice privind întocmirea și utilizarea formularelor comune privind activitatea financiară și contabilă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 831/1997, în prezent abrogată.

sursa [ link extern ] /
Va rog sa cititi si informatiile de la adresa [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicarea in monitorul oficial a pierderii unui chitantier DRAGANLARISA DRAGANLARISA BUNA SEARA! AM TRIMIS LA MONITORUL OFICIAL UN PLIC CU O ADRESA PRIN CARE DECLAR PIERDUT SI NUL UN CHITANTIER. VA ROG SA MA AJUTATI SI SA-MI SPUNETI IN CAT ... (vezi toată discuția)
Pierdut acte contabile Ssiennas Ssiennas Buna ziua, Am o societate care nu presteaza activitate, dar nici nu este suspendata. Din societate am remarcat ca s-au pierdut actele contabile din ... (vezi toată discuția)
Acte distruse emma08 emma08 daca din motive independente de mine actele contabile ale unei firme au fost distruse , cui trebuie sa anunt acest lucru si ce pot face ? nu am nici o ... (vezi toată discuția)