avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

Buna ziua! E normal sa platesc diferenta de apa dintre apometrul meu din casa si cel montat pentru tot blocul pe motiv ca nu sunt apometrele identice? Mentionez ca pierderi de apa nu sunt.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:18, 13 Februarie 2019
Nici nu au cum sa fie identice. Factura este emisa pe baza apometrului de bransament si trebuie platita in intregime.
Apometrele puse la apartamente sunt mai mult orientative, mai ales ca sunt puse de cel putin 15 ani si sunt iesite din orice verificare metrologica. Pe langa faptul ca 99% sunt montate incorect.
Apometrele din apartament sunt schimbate acum 3 ani cand m-am mutat. Administratorul ne-a spus sa punem anumite apometre ca sa nu mai platim apa care e trecuta la pierderi.vecinii cale le-au schimbat plateste cat are pe apometrul din casa iar noi ceilalti care nu le-am schimbat platim ce avem pe apometrul de apartament plus "pierderile" care se inregistreaza.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
este temeinic si legal sa existe diferenta intre apometrul general cu clasa mare de precizie si cele iondividuale care detin clasa scazuta de precizie
Suplimentul de consum utilitati rezultat intre factura si total indexi comunicati de catre consumator poate rezulta din eronata sau intentionata comunicare a consumului individual,
nedepunerea indexului in termenul stabilit si alti factori
Nu este nici temeinic, nu are nici o legatura cu legea, ci cu statistica, probabilitati samd.. O suma nu poate fi mai precisa decit valoarea masurata individual.
Toate apometrele au aceeasi clasa de precizie pe domeniul de masura (2% din valoarea masurata pentru intervalul intre debitul de tranzitie si cel de suprasarcina si 5% din valoarea masurata intre debitul minim si cel de tranzitie), incepind din 2006 anul in care, in UE s-a impus ca aceste echipamente sa fie conform MID.
Chiar si norma metrologica legala ce a intrat in vigoare in 2005 in Romania spune exact acelasi lucru (NML-003-05).
Daca apometrele montate acum 3 ani sunt conform MID nu exista nici un temei legal ca ele sa fie contestate de catre administrator, la insumarea lunara.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
latka, utilizator
Temeinicia suplimentului este generata de motive care nu au legatura numai cu precizia apometrelor ,etc ci si cu diferenta intre emitere factura si comunicare indexi individuali
Daca unii proprietari nu comunica corect indexul,problemele cu valoarea consumului sa se comunice strict consumul inregistrat cu sau fara virgula,,daca intarzie sau nu comunica index consum rezulta diferente

Alte discuții în legătură

Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari nu-mi permite schimbarea apometrelor geni1 geni1 Buna ziua! Am achizitionat apometre clasa C, intrucat pierderile care vin per persoana sunt exagerate. Dna de la asociatie mi-a transmis ca nu este voie sa ... (vezi toată discuția)
Ma fura la apa mihaic124 mihaic124 buna ziua ce pot face daca in fiecare luna mi se baga pe git 2 m cubi de apa pierdere,cu citire data la zi (vezi toată discuția)