avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

Buna ziua! E normal sa platesc diferenta de apa dintre apometrul meu din casa si cel montat pentru tot blocul pe motiv ca nu sunt apometrele identice? Mentionez ca pierderi de apa nu sunt.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:18, 13 Februarie 2019
Toata lumea de pe scara duce indexul luna de luna administratorului...treaba e ca pe luna ianuarie am consumat 6mc=56lei iar in afara de acestia am mai platit in plus 44lei "pierderi de apa" adica inca 5mc pe care eu nu i.am consumat si asta se intampla luna de luna
Pe langa faptul ca 99% sunt montate incorect.

Adica cum?sunt montate pe clanta? Imi pot da seama foarte usor daca sunt montate incorect...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
Kta84, utilizator
Montaj corect inseamna sa fie montate cu cadranul perfect orizontal, orientat in sus si sa aiba inainte si dupa 1 metru liniar de teava.
Acum puteti verifica.
Astea sunt prostii, nu exista asemenea cerințe. A se vedea norma metrologica (care cere sa functioneze in orice pozitie). Sau, atasez un link, cu un prospect al unui astfel de apometru (a se vedea pozitiile de montaj- "installation postition") :
[ link extern ] /
Un metru inainte si dupa nu se cere nici la debitmetre mult mai sofisticate, gen Vortex. In general conditiile de instalare in aceasta privinta cer o distanta minima exprimata in N X D, adica un numar de diametre. Si intotdeauna distanta inainte de debitmetru este mai mare decit cea de dupa. Cred ca 3-5 diametre, ca distanta inainte sunt suficiente si 2 dupa. Adica nici 10 cm inainte.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Apometre Buzdugan65 Buzdugan65 Daca jumatate din proprietarii unei scari de bloc si-au montat apometre cu unde radio iar cealalta jumatate au apometrele vechi, in caz de aparitie diferente ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari nu-mi permite schimbarea apometrelor geni1 geni1 Buna ziua! Am achizitionat apometre clasa C, intrucat pierderile care vin per persoana sunt exagerate. Dna de la asociatie mi-a transmis ca nu este voie sa ... (vezi toată discuția)