avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav, sunt considerati functionari publici?

Daca asistentul personal al persoanelor cu handicap grav este platit de catre Primarie, este considerat functionar public? Aredreptul conform noileor acte normaitve (L 153/2017 si OUG 114/2018) la indemnizatia de hrana si la tichete de vacanta?
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
74mov, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristianholdun , utilizator 15:09, 11 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are statut de functionar public,potrivit Legii 188/1999, insa are dreptul la indemnizatia de hrana si la vouchere de vacanta.

Multumesc pentru raspunsul d-voastra.! Intradevar m-am grabit cu "functionar public", ma gandeam la faptul ca sunt platiti din bugetul public.
Intr-adevar, sunt platiti din bani publici.
Puteti face o scurta detaliere ce "sustine" dreptul la indemnizatia de hrana si la vouchere de vacanta pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav?.... pentru a putea convinge autoritatile.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de hrana iniminis iniminis Buna ziua, daca ma poate lamurii cineva cu privire la acordarea acestei indemnizatii. Mai exact care este regimul de acordare in institutile publice. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Drepturi la vouchere de vacanta pt. angajat asistent personal pt. persoana cu handicap cristianholdun cristianholdun Buna ziua! Holdun Cristian ma numesc. Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie, anume daca asistentul personal pt. persoana cu handicap are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de hrana buiavasi buiavasi la ce valoare se stabileste indemnizatia de hrana de 316 lei sau 347, avand in vedere plafonarile impuse de oug 114/2018? precizez faptul ca este un drept pe ... (vezi toată discuția)