avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legea 17 /martie 2017
Discuție deschisă în Executare silită

Legea 17 /martie 2017

Conform legii 17/2017 ,art. 641 C.proc. civ, "Inscrisurile sub semnatura privata sunt titluri executorii ,numai daca sunt inregistrate in registre publice , in cazurile si conditiile anume prevazute de lege.Orice clauza sau conventie contrara este nula si considerata astfel nescrisa".
Avand in vedere cele de mai sus , contractele de imprumut dintre persoane fizice si case de ajutor reciproc a pensionarilor ,care nu sunt inregistrate in registre publice -la un birou notarial - mai constituie titluri executorii?
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
ionescu mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu Leonte123 Leonte123 Buna Ziua Am împrumutat de o cunoștința o suma de bani ai am încheiat in contract se împrumut cu ipoteca imobiliară garantat cu un imobil ce valorează ... (vezi toată discuția)
Un client public refuza plata facturii fiindca scadenta trecuta ... secretariatofficemax secretariatofficemax Un client public refuza plata facturii fiindca scadenta trecuta in e-factura este de 30 de zile. Scadenta apare intr-o factura la data emiterii conform ... (vezi toată discuția)
Caracterul de titlu executoriu al contractului de asistenta juridica avocatiala Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua. Va propun o tema de discutie , aparuta ca urmare a intrarii in vigoare la data de 24 martie 2017 a Legii nr. 1/2017 de aprobare a ... (vezi toată discuția)