avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Factura poate fi titlu execuoriu?
Discuție deschisă în Executare silită

Factura poate fi titlu execuoriu?

Buna seara! Urmare a modificarii articolului 641 din noul cod de procedura civila prin OUG 1/2016 " Art. 641. Înscrisurile sub semnătură privată sunt titluri executorii numai în cazurile şi condiţiile anume prevăzute de lege. Orice clauză sau convenţie contrară este nulă şi considerată astfel nescrisă. Dispoziţiile art. 664 şi următoarele sunt aplicabile." va adresez urmatoarea intrebare :
Daca o factura este recunoscuta de catre debitor prin semnatura si stampila, are data scadentei trecuta si data certa cand este emisa poate fi pusa in executare poate fi investita cu formula executorie si pusa in executare in lumina prevederilor art.641 ?
Factura nu este titlu executoriu , aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca prin care paratul (debitorul)sa fie obligat sa va achite debitul.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu Leonte123 Leonte123 Buna Ziua Am împrumutat de o cunoștința o suma de bani ai am încheiat in contract se împrumut cu ipoteca imobiliară garantat cu un imobil ce valorează ... (vezi toată discuția)
Un client public refuza plata facturii fiindca scadenta trecuta ... secretariatofficemax secretariatofficemax Un client public refuza plata facturii fiindca scadenta trecuta in e-factura este de 30 de zile. Scadenta apare intr-o factura la data emiterii conform ... (vezi toată discuția)
Caracterul de titlu executoriu al contractului de asistenta juridica avocatiala Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua. Va propun o tema de discutie , aparuta ca urmare a intrarii in vigoare la data de 24 martie 2017 a Legii nr. 1/2017 de aprobare a ... (vezi toată discuția)