avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate in caz de deces al copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate in caz de deces al copilului

am intrat in concediu de maternitate in data de 26sept2009 iar in data de 30 sept 2009 am nascut . In data de 16noiem2009 a survenit decesul copilului. Doresc sa va intreb cand trebuie sa ma intorc la munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:02, 19 Noiembrie 2009
Sincere Condoleante!
Legea nu specifica faptul ca se acorda concediul postnatal doar daca nou nascutul ramane sau nu in viata,iar legal nu vad motivul pt care sa nu puteti beneficia de toate cele 126 de zile de concediu.
1. Din OUG 158/2005:
Art. 24. -
(4) În situaţia copilului născut mort sau în situaţia în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizaţia de maternitate se acordă pe toată durata acestuia.
2. In baza acestei prevederi legale solicitati medicului sa va dea cerificat medical in continuare, pentru lauzie, si veti primi indemnizatia de maternitate pana la implinirea celor 126 de zile.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este numarul maxim de zile de concediu de lauzie care se poate acorda in cazul copilului nascut mort DanutzzaR DanutzzaR Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste numarul de zile de concediu de sarcina si lauzie de care am dreptul in cazul in care am nascut un copil mort la ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de lauzie? Dinu delia Dinu delia Buna dimineata....Va rog frumos, puteti sa ma lamuriti si pe mine daca, in situatia mea- am nascut fetita moarta - mai pot beneficia de intreg concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal Rodica_g Rodica_g Bună ziua, Va rog sa ma ajutați cu un răspuns. Sunt în concediu postnatal. Nu am avut nici o zi de prenatal. Pot lua cele 126 zile postnatal? Medicul de ... (vezi toată discuția)