avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Buna ziua,

As vrea sa infiintez o firma ca sa pot emite facturi pentru serviciile prestate si nu stiu care varianta e mai buna si din punctul de vedere al taxelor catre stat, intre SRL, Intreprindere individuala si PFA.
Momentan as fi unica angajata, dar nu exclud posibilitatea de a mai angaja in viitor si alte persoane.
Am nevoie ca pe firma sa pot desfasura activitati diverse, deci mai multe coduri CAEN: turism, fotografie, traduceri etc.

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:55, 27 Februarie 2019
La un pfa, ca sa puteti sa va autorizati si sa desfasurati mai multe activitati pe coduri caen diferite, trebuie sa aveti acte de studii sau calificare pentru fiecare activitate. Daca nu aveti sa ceva, ramane varianta unui srl.
Pentru inceput, pe un srl daca sunteti asociat unic si administrator, nu este obligatoriu sa va angajati cu contract de munca pe propria firma.
Pentru infiitarea srl-ului la registrul comertului, va rog sa cititi si informatiile de la adresa [ link extern ]
Am diplome pentru toate activitatile, asta n-ar fi o problema.
Ma preocupa mai mult ce presupune fiecare din ele pe termen lung, care varianta e mai avantajoasa.
Si daca raman pe varianta unui SRL, cam cat dureaza infiintarea?

Multumesc pentru raspunsuri!
In 3 zile lucratoare de la depunerea dosarului cu actele la registrul comertului. Dar mai sunt cateva din acele acte necesare a caror pregatire va mai ia ceva timp.
Mergeti la registrul comertului caci au acolo biroul unic unde va ajuta contra cost, cu pregatirea si redactarea tuturor actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa au aceleasi coduri caen ca si un srl? adela05 adela05 1. Un PFA poate sa intreprinda aceleasi activitati ca si un SRL (de ex, un bar poate fi deschis pe PFA?) 2. PFA poate fi infiintat de o persoana care este ... (vezi toată discuția)
Pfa - intrebari Blu37 Blu37 as vrea sa renunt la srl si sa devin PFA. dar ma intereseaza urmatoarele: - stiu ca nu pot sa am angajati cu contract individual de munca, dar pot avea ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa activitati fotografice - e necesara calificarea? leinad20 leinad20 Buna seara! Vreau sa infiintez un PFA, dar nu prea am inteles multe despre procedura, acte necesare, etc. Pe forum am gasit mai multe raspunsuri, dar diferite, ... (vezi toată discuția)