avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanzi la obligatii comerciale fara Contract in forma ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanzi la obligatii comerciale fara Contract in forma solemna

Am si eu o nelamurire : cum se pot calcula dobanzi / penalitatii de uintarziere la plata facturii atuncii cand nu este contract comercial in forma scrisa (solemna)?
Imi trebuie la fundamentarea cereri de chemare in judecata pe OG nr. 5 /2001.
Multumesc pentru ajutor! anticipat
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:28, 19 Noiembrie 2009
Dobanda comerciala curge de drept, fara notificare prealabila sau punere in intarziere si se va solicita in instanta in baza art.43 cod comercial si OG 9/2000 aprobata prin L.356/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati bissy_ralu bissy_ralu buna ziua. daca o societate nu si-a insusit facturile prin semnarea lor dar le-a platit dupa data scadentei, se poate sa cer, in calitate de creditor, dobanda ... (vezi toată discuția)
Punere in intarzire in materie comerciala aartist aartist EXISTA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE INTRE DOUA SOCIETATI COMECIALE IN CARE ESTE PREVAZUTA O CLAUZA PENALA PENTRU NEPLATA PRETULUI IN TERMEN. DE LA SCADENTA ... (vezi toată discuția)
Og 9/2000 ContSters4579 ContSters4579 ...lpa a codului civil modifica si clarifica si nebuloasa din og 9/2000: Art. 191 - Ordonanţa Guvernului nr. 9/2000 privind nivelul dobânzii legale pentru ... (vezi toată discuția)