avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul a avut până acum 5 amânări și acum a ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul a avut până acum 5 amânări și acum a cerut-o pe a 6-a. Ce se întâmplă dacă nu termină expertiza?

Expertul a avut pana acum 5 amanari pentru data de 21.02.2019 a cerut un nou termen.(6)daca nu termina expertiza ce se intampla este vorba de un dosar pe litigi de munca
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 15 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle. avocat
Aveti dreptate cu renuntarea la prestarea activitatii de expertiza. Eu am facut acest pas in urma cu 4 ani, desi am atentionat MJ cu cca. 1 an de zile inainte asupra lipsei expertilor pe anumite specializari, printre care si a mea, existand riscul amendarii. Pana in prezent nu s-a modificat semnificativ situatia din urma cu 4 ani.
Ma intreb. Rostul este ca sa renunte experti/ specialisti tehnici judiciari la a practica activitatea de expertiza sau sa se micsoreze semnificativ termenele si sa se diminueze numarul de dosare aflate pe rol ?!
Onorariul se stabileste (sau asa ar fi corect) in functie de activitatea prestata si timpul alocat, respectiv pregatirea in domeniu (avocatul si expertul au ambii la baza studii superioare; in plus expertul poate detine pregatire postuniversitara si chiar titluri universitare, ca de altfel si avocatul). Asa este corect sa se stabileasca onorariul, nu sa se aiba in vedere ca cineva este avocat si altcineva expert/specialist tehnic judiciar. Dupa parerea mea, numai procedand asa, activitatea in domeniul juridic se poate imbunatati.
Exista situatii (si acestea nu sunt singulare) cand un expert face experimente judiciare, in conditiile in care dosarul penal ajunge la cercetare dupa 3-4 ani de la inregistrarea cauzei. La o expertiza in anumite specializari se poate lucra 2-3 luni tot adunand documente si convocand partile la expertiza de mai multe ori. Raportul de expertiza si anexele cumuleaza sute de pagini si tabele, planse, etc.
Uitati un aspect esential, avocatul poate renunta sa reprezinte un cetatean intr-un proces sau sa-l asiste la parchet. Un expert daca refuza expertiza primeste amenda judiciara (asa prevede OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare).
Nu vreau sa generalizez, dar poate daca ar exista o prevedere legislativa (dupa stiinta mea, nu exista) ca si avocatul sa fie amendat atunci cand nu se prezinta la termen la proces, s-ar schimba ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut doua termene aminate pt. evaluarea unei expertize motivind ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Am avut doua termene aminate pt. evaluarea unei expertize motivind nr. mare de expertize si personal puțin! Ce pot face in situația în care nici a treia ... (vezi toată discuția)
Termen expertiza judiciara topografica andadeleanu andadeleanu Va rog sa-mi spuneti, indicand temeiul legal, care este termenul maxim in care expertul judiciar topograf, numit de instanta de judecata, trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
O analizã din perspectiva practicienilor a noilor reglementãri privind expertizele judiciare. ASOCIATIA PROFESIONALA A EXPERTILOR JUDICIARI CAB ASOCIATIA PROFESIONALA A EXPERTILOR JUDICIARI CAB [b]Mica reformă in materie civilă.[/b] Modificări in privinţa modului de administrarea probei cu expertiza judiciară. [b]O analiză din perspectiva ... (vezi toată discuția)