avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... petitie cu acuze neargumentate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

petitie cu acuze neargumentate

Buna seara .
La o asociatie de proprietari ,membrii unei scari de bloc dupa multe intalniri,discutii,argumente pro si contra ,hotarasc prin semnarea unui tabel nominal ( 13 loacatari din 20 ) pentru executia unei sarpante peste etajul patru al scarii respective .O locatara,semnatara a tabelului nominal reprezentand acordul pentru inceperea demersurilor de proiectare,executie.... refuza sa achite partea ei din aceasta operatiune,facand catre presedintele asociatiei o plangere cu tot felul de acuze . I s-a raspuns ,anexandu-se la raspuns si documentele care au stat la baza faptelor incriminate -anunturile pentru intalnirile repetate care au dus la luarea acestei hotarari,tabelul nominal cu semnaturi,ofertele de pret,contractul de executie,adresa de la Inspectoratul de stat in constructii,poze cu distrugerile din apt .de la etajul patru ....Continua cu reclamatiile,acuzele ,jignirile,... Stiu ca denuntul calomnios nu mai face parte din Noul cod penal ! Ce pot face pentru ca nu cred normal sa nu existe cale sa poti stopa o asemenea lipsa de respect al adevarului,al evidentei ... si mai ales sa nu existe o cale legala prin care sa " plateasca " ,pentru a se " linisti " . Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:05, 15 Februarie 2019
Exista cale legala, daca s.a hotarat la nivelul asociatiei de proprietari ca acele lucrari sunt necesare, si ati urmat calea legala* pentru a le executa, puteti trece la intretinerea doamnei in cauza suma datorata.
Nu platesteste in 60 sau 90 de zile, nu mai stiu exact, e specificat in legea 196/2018, si suma depaseste o anumita valoare, specificata in aceeasi lege, se poate inscrie in cartea funciara acea datorie sau se poate actiona in instanta pentru plata ei, persoana in cauza urmand a plati si cheltuieli de judecata. Cititi legea 196/2018, aveti pasii de urmat acolo.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Primaria nu acorda autorizatie de constructie pentru modificare partiala parte comuna condominiu
Terasa este parte integranta din intreg imobilul de locuit in comun
In momentul in care se dispune executarea de reparatii parte comuna raportul juridic se incheie intre executant si beneficiar=asociatia de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari. buna seara, as avea o rugaminte, daca ... Pilu Pilu Asociatii de proprietari. Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Trebuie sa izolam acoperisul la blocul in care locuiesc deoarece la un ... (vezi toată discuția)