avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna ziua.Daca sunt insarcinata si postul meu se desfiinteaza ce se intampla cu indemnizatia mea?ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:50, 23 Noiembrie 2009
Daca avei stagiu minim 12 luni din ultimele 24, atunci veti fi preluata de somaj si apoi veti putea beneficia de indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil.
Daca nu sunteti deja in concediu de maternitate sau concediu de risc maternal va poate inceta contractul de munca pentru motive care nu au legatura cu starea dvoastra, deci si prin desfiintarea postului.
Daca aveti stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
In momentul in care intrati in concediu de maternitate (cel de 126 de zile) duceti certificatele medicale la ANOFM, se suspenda plata indemnizatiei de somaj, iar ANOFM va plateste concediul medical.
Dupa terminarea concediului de maternitate si a celui de crestere copil in varsta de pana la 2 ani se va relua plata indemnizatiei de somaj.
Cum se va socoti acel concediu medical si indemnizatia cum se va socoti?12 luni in urma din momentul in care nasc adica somajul + cateva luni lucrate nu?

Si inca o intrebare,daca mi s-a dat concediu fara plata,afecteaza cu ceva indemnizatia de crestere a copilului?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
aba1011, utilizator
In calculul indemnizatie vor intra toate veniturile realizate timp de 12 luni anterior nasterii copilului pentru care s-a platit impozitul pe venit, minim 600 si maxim 4000lei.
Depinde de numarul de zile de concediu fara plata, daca sunt cateva zile intr-o luna nu va afecteaza , dar daca este vorba de o luna intreaga atunci va afecteaza.
Va multumesc din nou=D>.Ce ne-am face noi fara voi:">

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna si concediul medical in timpul sarcinii C.Geta C.Geta buna seara.sunt angajata din 01.09.2012.sunt insarcinata in 22 de saptamani.am 74 zile de cm pentru ca am o sarcina cu pb.nu ma incadrez in cele minim 90 zile ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate olgutza_83 olgutza_83 sunt angajata din 1 iulie 2009 cu forme legale. Daca raman insarcinata pot beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatiea aferanta?Din ce luna pot ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul sarcinii? aba1011 aba1011 Tocmi am fost anuntata ca departamentul de vanzari directe din cadrul firmei se desfiinteaza in toata tara de la inceputul lui decembrie.Inca nu mi s-a inmanat ... (vezi toată discuția)