buna seara.sunt angajata din 01.09.2012.sunt insarcinata in 22 de saptamani.am 74 zile de cm pentru ca am o sarcina cu pb.nu ma incadrez in cele minim 90 zile de medical pana la intrarea in concediu prenatal.as solicita concediu de odihna insa nu stiu exact cate zile pot cere avand in vedere ca nu am 12 luni lucrate si nu il pot solicita pe tot..mai ales ca la aceasta societate nimeni nu a avut vreodata concediu decat in pontaj.cum as putea proceda?in ce conditii pot beneficiua de mai mult de 90 zile cm?imi afecteaza la indemnizatiaptr cresterea copilului?
stiu si de acest concediu de risc maternal insa nu stiu daca mai pot beneficia apoi de indemnizatie de crestere a copilului avand in vedere faptul ca urmeaza sa nasc in octombrie cand as avea 1 an si o luna de la data angajarii si atatea zile de medical
1. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC si lunile in care sunteti in concedii medicale (inclusiv concediu de risc maternal si concediul de maternitate).
2. Asadar veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca in celoe 12 luni premergatoare nasterii aveti si concediu de risc maternal.