avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Bună seara. Doresc să știu următoarele:

1. dacă încalc vre-o lege(fie a dreptului de autor fie alta) dacă citesc dintr-o carte pe care nu o dețin.(prin "citesc" se înțelege că o folosesc des pentru a imi îmbogații cunostințele)
2. dacă încalc vre-o lege dacă fac o copie a ei, dar doar pentru uzul personal și/sau familiar.
3. Dacă incalc vre-o lege dacă împrumut altor persoane o carte pe care o dețin, fie pentru a o studia, fie pentru a o răsfoii.
Mulțumesc de răspuns.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:59, 14 Februarie 2019
1. nu, cu exceptia cazului in care ati furat-o
2. nu
3. nu
4. luati si-o carte de gramatica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalc drepturile autorului daca ...? dodel$ dodel$ Am urmatoarele intrebari in legatura cu drepturile patrimoniale ale autorului din legea 8/96: 1)Este legal sa imprumut o carta cuiva(incalc cumva dreptul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor - descarcare muzica, filme etc ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Rog un raspuns,privind downloadul de muzica,filme de pe Net.Pot downloada muzica, filme de pe Net. pentru mine(acasa)fara a comercializa sau difuza ... (vezi toată discuția)
Interpretare articole legea 8/1996 creis creis 1) cine pot fi titularii drepturilor de exploatare si ce sunt acestea mai exact? 2) [i]\"Art. 34. — (1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, ... (vezi toată discuția)