avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sectia speciala de anchetare a magistratilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sectia speciala de anchetare a magistratilor

cum facem sa sesizam la aceasta sectie? vrem sa chemam in judecata un procuror care incalca legea.
e o plangere normala care se repartizeaza la sectie speciala ulterior sau facem plangere direct la sectia speciala?
Cel mai recent răspuns: barandaniel , utilizator 13:10, 16 Februarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La CSM - procurorii şi judecătorii nu pot fi daţi în judecată pentru deciziile pe care le iau în virtutea profesiei şi funcţiei, în cursul normal al activităţii judiciare - se bucură de imunitate.

Dacă ai o reclamaţie împotriva unui judecător sau procuror trebuie să faci o plângere la CSM.
Dacă ai o plângere împotriva unei soluţii într-un dosar, trebuie s-o rezolvi prin calea procedurală respectivă, în proces civil sau penal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dragul meu,

in primul rand esti nepoliticos cand mi te adresezi la persoana a II-a singular. nu am mers la aceeasi gradinita de cartier, nu ne cunoastem si nu suntem amici.
pe urma, nu esti atent la ce citesti. zic acolo despre infractiuni comise de catre magistrati, situatie pentru care a fost infiintata sectie speciala in ministerul public.
care ar fi rolul csm daca nu are nici un rol in aceasta procedura?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti atat de agresiv, rezolvati-va problemele singur.
Colegul nu vi se adresa dvs personal, ci in general.
Vad ca totusi ati fost la aceeasi gradinita, din moment ce va adresati in modul pe care il criticati.

barandaniel a scris:

dragul meu,

in primul rand esti nepoliticos cand mi te adresezi la persoana a II-a singular. nu am mers la aceeasi gradinita de cartier, nu ne cunoastem si nu suntem amici.
pe urma, nu esti atent la ce citesti. zic acolo despre infractiuni comise de catre magistrati, situatie pentru care a fost infiintata sectie speciala in ministerul public.
care ar fi rolul csm daca nu are nici un rol in aceasta procedura?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
va multumesc pentru interventie

e clar ca sunteti politicoasa. voi da curs ordonantelor dumneavoastra :)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vrei să depui un denunţ penal împotriva unui magistrat, la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acolo s-a înfiinţat acea secţie specială conform L304/2004.

Dacă ai o plângere disciplinară, la CSM.
Dacă depui o plângere penală la CSM, acesta o înaintează automat la Parchetul competent.

Alte discuții în legătură

Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? eusaisapte eusaisapte pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? un \"procuror\" a dispus prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Unde se depune plangerea penala impotriva procurorului/prim-procurorului ? nimar nimar Unde trebuie depusa plangerea penala impotriva procurorului si/sau prim-procurorului unui Parchet de pe langa Judecatorie ? (vezi toată discuția)