buna seara
am fost prins conducand un smart fortwo cu categoria b1 si mi sa retinut permisul si intocmit dosar penal cat dureaza pana imi pot recupera permisul si la ce amenda sa ma astept
Din cate inteleg s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 335 alin. 2 c.p. fapta care se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Cu o apararea corespunzatoare si raportat la circumstantele reale/personale este posibil sa obtineti o solutie de renuntare la up.
Daca veti fi trimis in judecata, solutiile posibile sunt: renuntarea la aplicarea pedepsei, amanarea aplicarii pedepsei, condamnarea la amenda penala sau inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
In cazul primelor 2 solutii vi se restituie permisul, daca veti fi condamnat permisul se anuleaza.
Daca erati minor la data savarsirii infractiunii si va trimite in judecata se poate lua impotriva dvs o masura educativă neprivativa de libertate dar opinez ca se va dispune în faza de up o solutie de renuntare la up.