avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis

buna seara
am fost prins conducand un smart fortwo cu categoria b1 si mi sa retinut permisul si intocmit dosar penal cat dureaza pana imi pot recupera permisul si la ce amenda sa ma astept
Din cate inteleg s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 335 alin. 2 c.p. fapta care se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Cu o apararea corespunzatoare si raportat la circumstantele reale/personale este posibil sa obtineti o solutie de renuntare la up.
Daca veti fi trimis in judecata, solutiile posibile sunt: renuntarea la aplicarea pedepsei, amanarea aplicarii pedepsei, condamnarea la amenda penala sau inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
In cazul primelor 2 solutii vi se restituie permisul, daca veti fi condamnat permisul se anuleaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
mentionez ca am permis cat b 1 si am 17 ani va rog sa-mi spuneti daca politistul avea dreptul sa imi dea amenda sau amenda o da procurorul

Daca erati minor la data savarsirii infractiunii si va trimite in judecata se poate lua impotriva dvs o masura educativă neprivativa de libertate dar opinez ca se va dispune în faza de up o solutie de renuntare la up.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și oprit de către un echipaj Denis19 Denis19 Bună. As avea și eu o întrebare. Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice ciprian000 ciprian000 in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59 iar la sange ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Daniel93 Daniel93 Salut! Am fost oprit in trafic de catre politia ''Salaj-Zalau'' , am fost testat cu alcooltest rezultatul fiind 0.26.Mi-au suspendat permisul pe 90 zile cu ... (vezi toată discuția)