avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav

Buna seara,

Tocmai am aflat ca pentru un copil de 8 ani, cu o entorsa la un picior, nu pot primi niciun concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, deoarece legea spune ca se poate doar pana la 7 ani si nici nu se incadreaza la vreo boala grava, ca sa intre in categoria copiilor pana la 16 ani.

De ce este asa ?

Ce diferenta este intre un copil de 7 ani cu entorsa fata de un copil de 8-9-10 ani cu entorsa ?
Diferenta este ca acel copil pana la 7 ani beneficiaza de un parinte care poate sa stea in concediul medical pentru îngrijirea copilului bolnav, iar ceilalti de 8-9-10 ani nu pot beneficia.

Acuma eu ce pot face daca n-am parinti sa ma ajute ?

Singura solutie este doar sa-mi iau eu concediu de odihna ? Pai aproape se va consuma tot concediul acuma. Pana la sfarsitul anului ce fac daca mai pateste cazuri usoare, ce necesita sa fiu acasa cu copilul permanent ?

Chiar nu s-a gandit nimeni si la aceste cazuri ?
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
ralucaB_82, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru ingrijire copil peste 7 ani lauradr lauradr Buna ziua, In cazul copiilor peste 7 ani, in cazul meu copilul ar 9 ani si este internat in spital cu o boala contagioasa (scarlatina) eu ca parinte am ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical si concediu de odihna diana45 diana45 Concediul de odihna s eplateste integral? Cat se plateste concediul medical cu codul 36 - colecistita acuta pe 3 zile? (vezi toată discuția)
Concediu medical peteriudit peteriudit Buna seara.Sunt mama unui copil de 10 ani.Din nefericire copilul si-a rupt piciorul fiind nevoie de atela ghipsata pt doua saptamani.Fiind in imposibilitatea ... (vezi toată discuția)