avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu militar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu militar

Am satisfăcut stagiul militar în 1983-1985, mai exact 19 luni si 21 de zile. Se consideră vechime in munca ? Și dacă da, se ia în considerare și la pensia anticipata.
Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 16 Februarie 2019
Este stagiu asimilat.
Intra in calculul pensiei de limita de varsta, respectiv de invaliditate.
La pensia anticipata sau anticipata partiala nu intra in calcul.
Art.20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...

Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000 ... asadar, perioada respectiva constituie vechime in munca, numai daca erati incadrat in munca si ati intrerupt-o pentru satisfacerea stagiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca FlaviBoss FlaviBoss Buna ziua ! Am efectuat stagiul militar la 01770 unitate de munca Ramnicu Valcea .Vreau sa stiu daca perioada cat am lucrat poate fi considerata vechime in ... (vezi toată discuția)
Armata ca vechime în munca Ignat Dan Ignat Dan Am făcut armata intre 1983 - 1985 .... un an jumătate. .. la mina ... Apoi am 16 ani de grupa I. Se trece armata ca vechime ? (vezi toată discuția)
Efectuarea stagiului militar in economia nationala IOANBIRLEA IOANBIRLEA am efectuat stagiul militar efectuand activitatati in economia nationala va rog sa a-mi comunicati legea care reglemeneaza drepturile care mi se cuvin (vezi toată discuția)