avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare suma compensatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare suma compensatorie

Buna ziua!
Din luna mai 2018 am beneficiat de o anumita suma compensatorie, care mi-a fost acordată conform prevederilor OUG 41/2018, deoarece venitul salarial net in luna martie si aprilie era mai mic faţă de nivelul lunii februarie 2018, această sumă compensatorie urmând să acopere integral diferenţa. Conform prevederilor aceleași ordonanțe, această sumă compensatorie se acordă până când și în măsura în care persoana își desfășoară activitatea în aceleași condiții. Totuși, luna aceasta, cand a devenit obligatorie acordarea indemnizatiei de hrana, mi-a fost diminuata suma compensatorie cu valoarea acestei indemnizatii. Deci, efectiv nu am primit nimic in plus. Explicatia sefei RUNOS a fost ca: ” nu se poate ca venitul meu net in prezent sa fie mai mare, ca venitul net din luna februarie 2018”, Chiar exista prevedere legala in acest sens? Este legala diminuarea sumei compensatorie? Interesant este că, cei care nu au avut sume compensatorie - ca si componenta a salariului, deci la ei nu aveau ce sumă să diminueze, au primit indemnizatia de hrana si venitul lor marit nu era un impediment.
Dealtfel indemnizatia de hrana ne este acordata sub denumirea de ”PREMII”. Este corect asa?

Alte discuții în legătură

Cum se aplica oug41/2018-pentru un angajat din sanatate care in luna februarie 2018 a fost in concediu de odihna? Adela1709 Adela1709 Oug41/2018- corectie salariala incorecta cum se aplica aceasta OUG pentru persoanele care in luna feb 2018 au fost in concediu de odihna ? (vezi toată discuția)
Legea salarizarii unitare nr. 153/2017, art. 38, alin.6^1 g3078br g3078br As dori sa stiu daca prevederile art.38, alin6^1 se pot aplica si altor categorii de personal (altele decat cele prevazute de art.38, alin.3, lit.g). ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de hrana pentru functionarii publici din primarii animarsrl animarsrl Buna ziua, conform prevederilor art. 18 alin.(1) si (2) din Legea cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, ordonatorii ... (vezi toată discuția)