Buna ziua,
Sunt infirmiera intr-un spital de stat.
In luna februarie a anului curent am fost in concediu de odihna-prin urmare pentru luna respectiva am beneficiat de un salariu mai mic decat alte colege care in luna respectiva au lucrat.
In urma aplicarii OUG 41/2018 care avea ca scop corectia salariilor, si a carei aplicare are ca luna de referinta luna februarie a anului curent, in urma calculelor, salariul meu a rezultat mai mic decat al altor colege , care au aceeasi vechime, acelasi spor conform locului de munca si chiar acelasi nr de ore 100%, iar explicatia pe care am primit-o este ca salariul meu a fost mai mic in luna februarie -pentru ca in luna respectiva nu am avut ore 100% sau spor sau alte beneficii.
In aceasta ordonanta se specifica ca se face raportarea la luna februarie doar daca activitatea se desfasoara in acealeasi conditii.
As dori foarte mult o lamurire in acest sens . Este ghinion ? Este eroare de aplicare a ordonantei ,respectiv de calcul salarial?
Pentru ca este foarte grav, neplacut si greu de acceptat ca un salariu sa fie determinat de salariul unei anumite luni ,pentru ca in luna respectiva pot fi diferite situatii: concediu de odihna cazul meu, concediu medical platit 75%, diverse....
Multumesc frumos !
Este o eroare de aplicare a ordonantei , respectiv de calcul salarial.
Începând cu luna mai 2018, în situația în care veniturile salariale nete acordate potrivit prevederilor prezentei legi sunt mai mici decât cele aferente lunii februarie 2018, se acordă o sumă compensatorie cu caracter tranzitoriu care să acopere diferența, în măsura în care persoana își desfășoară activitatea în aceleași condiții.
Nu prea am inteles, imi cer scuze.
Adica eu , in luna februarie fiind in concediu de odihna , am incasat salariul X. O colega care a lucrat in luna respectiva si a beneficiat de spor de ture , de ore de 100% a incasat salariu X+aceste plusuri. Mai departe , daca amandoua am lucrat in luna noiembrie sa zicem , toata luna , acelasi numar de ore suplimentare, salariul meu incasat va fi raportat la luna februarie si voi primi suma compensatorie pana la valoarea X si colega primeste suma compensatorie pana la X+plusuri?
Si problema nu e doar ca e aceasta diferenta de +plusuri , problema e ca nu e o suma de 10 sau 20 lei , este vorba de peste 100 de lei.
Astept un raspuns , multumesc frumos!