avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inaltarea strazii de vecin , inundarea mea cu apa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inaltarea strazii de vecin , inundarea mea cu apa pluviale

Buna ziua ! Locuiesc intr-o casa veche de 40 de ani . In fata casei a fost un drum de servitute de aproximativ 2 m latime , lasat de cei batrini pentru ceilanti pentru a ajunge mai repede la locurile lor .Acum dupa alipirea loturilor sa lasat o strada privata de aproximativ 9 m latime si sa lotizat in 12 noi locuri de case ( mentionez ca am si eu 2 loturi dar ultimele plus o cota parte de drum mai mare decat au ei intravilan )De ceva timp sau constuit case noi si un vecin mai .... a inaltat drumul cu pamant galben ( clisa ) si pietris aproximativ 30 cm . Atunci au inceput problemele mele ,la cea mai mica ploaie sau topirea zapezii toata apa vine la mine in curte . Am incercat sa inalt curtea cu pamant si refacerea gardului cu beton ( aproximativ 70 cm in sus si 30 cm in pamant ) sperand sa scap de probleme dar prin principiul vaselor comunicante apa patrunde in curte plus inundarea rampei garajului si a pivnitei . Recent dupa o topire a zapezii si o ploaie mai zdravana am patit acelasi lucru dar pentru a iesi din casa am pus o scandura suspendata pe caramizi si cu o pompa am scos apa din rampa garajului pe strada ( nu e normal ce am facut dar chiar nu mai aveam ce face ) si a inceput scandalul .... Ce solutie gasiti in acest caz ? Cum pot proceda cu acel vecin ?
Cel mai recent răspuns: ute1972 , utilizator 17:48, 18 Februarie 2019
Codul civil reglementează curgerea apelor firească și provocată în art 604 si 605. Pt că dvs aveți o casa pe fondul inferior, conf alin 3 din art 605 nu sunteti obligat sa permiteti curgerea provocata a apelor pe fondul dvs. Solutia, in opinia mea, e o cerere de chemare in judecata cu 2 capete,
1 aducerea drumului de servitute in starea initiala
2 despăgubiri, conf dispozitiilor raspunderii civile delictuale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, asa vad si eu situatia.
Depinde si daca a facut sau nu in mod legal acel drum mai ridicat.
Acel drum nu este facut in mod legal , cred eu , ca nimeni nu ma intrebat ( fiind si eu propietar ) normal nu trebuia sa fiu intrebat ? Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta-strat zapada ika ika Va supun atentiei urmatorul aspect: Am o locuinta asigurata prin polita- PAD plus,.Acoperisul locuintei si al dependitelor este acoperit cu un strat de ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in cazul urmator teodosie113 teodosie113 Detin un teren langa raul Dorna cu destinatia curti constructii. Am si o casa amplasata pe acest teren. Intre mine si raul Dorna exista drumul de accces al ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute geamanuluminita geamanuluminita Buna ziua Am cumparat o casa, vechiul proprietat cand a construit casa a luat toate avizele si autorizatile de la urbanism, disciplina in constructii si ... (vezi toată discuția)