avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inchiriere imobil fara TVA de catre firma platitoare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inchiriere imobil fara TVA de catre firma platitoare de TVA

Mai exista acea legislatie care permite unui SRL platitor de TVA sa poata opta sa inchirieze imobile facturand fara TVA? Stiu ca pana in decembrie 2018 a fost in vigoare, dar nu stiu daca intre timp nu a aparut nimic contrar.
Cel mai recent răspuns: WEO , utilizator 12:19, 18 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 292 pct 2 lit e prevede scutire la facturare chirii imobile, puteti opta ptr facturare cu tva cu notificare la Anaf daca doriti.
Asadar, firma platitoare de TVA poate factura inchiriere imobil direct fara TVA fara a opta cu notificare catre anaf? Notificara este obligatorie doar pentru opriunea de a factura cu TVA?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact, notificati numai daca doriti facturare cu tva a inchirierii si transmiteti o copie a notificarii clientului, pentru a-si putea deduce tva ul de pe facturile emise, in cazul in care optati pentru facturare cu tva.
Va multumesc pentru raspunsuri. Cu privire la prorata trebuie facuta vreo notificare catre anaf?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva chirie marius1p marius1p buna seara. Am un spatiu inscris pe srl platitoare de tva si este dat in chirie unei sc tot platitoare de tva. Intrebarea este: Eu cand emit factura lunara ... (vezi toată discuția)
Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)
Prorata:inchiriere spatiu din 01.09.2009, val. achizitie 200000ron fara tva in 01.07.2007,tva dedus 38000ron.rog calcul prorata luminitaegri luminitaegri prorata:inchiriere spatiu din 01.09.2009, val. achizitie 200000ron fara tva in 01.07.2007,tva dedus 38000ron.Rog calcul prorata (vezi toată discuția)