Buna ziua! Am si eu o nelamurire. La contractarea unui credit am incheiat o polita de asigurare in caz de deces (dar doar din cauza naturala) cu banca beneficiar. Ajungand in imposibilitate de plata a ratei (60 zile restanta) firma de asigurare a platit catre banca contravaloarea creditului cu toate ca pe contractul de credit scria destul de clar ca acesta inceteaza in situatia in care se ajunge la 30 zile restanta iar la capitolul Plata scrie clar ca banii vor fi platiti numai dupa ce se vor prezenta urmatoarele documente: certificat deces ( subsemnatul), raport medicolegal din care sa reiasa ca moartea a survenit din cauze naturale. Cu toate aceste asiguratorul a achitat contravaloarea creditului si acum printr-o firma de recuperare ma ameninta cu executarea! As dori sa stiu daca a fost legala plata contravalorii creditului atata timp cat polita era de asigurare doar in caz de deces din cauze naturale.
Va multumesc anticipat!
Pe langa aceasta polita de despagubire in caz de deces,banca incheie cu asiguratorul si o polita de risc financiar,prin care in caz de neplata a ratei de credit, asiguratorul plateste restantele si incepe demersurile de recuperare de la debitor.
De obicei,plata integrala a creditului,se efectueaza abia dupa 2-3 rate neachitate si cand se dovedeste cu certitudine ca debitorul nu va mai plati creditul.
Societatea de recuperare este pe post de sperietoare .Mergeti la banca si reesalonati datoria.
Unele banci fac acest lucru, daca impun (in mod incorect) ca primele sa fie suportate tot de imprumutatX-(
Dvs. nu sunteti parte semnatara a politei de risc, ci figurati numai pe o lista furnizata de banca asiguratorului, cuprinzand date despre imprumuturile in derulare.
Banca nu este obligata sa va comunice ca s-a asigurat pentru risc financiar, adica a incheiat un contract cu o societate de asigurare care se obliga sa ii plateasca cval creditului acordat daca nu se achita de catre dvs. consecutiv 2-3 rate. Mai mult neachitarea a 2-3 rate face declararea creditului ca exigibil anticipat si acum puteti fi obligat la plata integrala a acestuia sau in caz contrar executat silit.
Va intreb ce ar fi schimbat comunicarea acestui fapt datele problemei? V-ati fi platit la timp ratele?
F.F.imp. nu va mai duceti la banca acum pentru ca ei si-au recuperat cval. debitului, luati legarura cu asiguratorul direct sau prin firma de recuperare pentru ca acum acestora le datorati banii.