avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,

Momentan sunt in preaviz la o firma, pana in data de 12. Firma noua incepe un curs de induction, ce se face o singura data, in data de 4. Am incercat sa discut cu firma unde sunt in preaviz, sa obtin de la ei un acord prin care renunta partial la preaviz pentru a-mi permite sa nu pierd oportunitatea noului loc de munca dar acestia nu sunt de acord. Intrebarea mea este: Daca cu data de 04 nu ma mai prezint la firma veche si merg la cea noua in acel induction, ce anume pot pati sau mai exact, cum imi poate fi influentat noul loc de munca?

Mentionez ca nu as face acest lucru din rautate sau nesimtire. Stau mare parte din preaviz, imi fac treaba la fel de bine, doar ca nu vreau sa pierd aceasta oportunitate (lucru care firma veche nu vrea sa il inteleaga, ori din rautate ori nu stiu)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 8 Martie 2019
Sunt două posibilități:
- fie vorbiti cu angajatorul sa renunte la celelalte zile de preaviz;

- fie plecati la noul loc de munca fara a mai efectua diferența de preaviz. In acest caz, exista posibilitatea sanctionarii disciplinare a dvs.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz luciacita luciacita Buna ziua, Ce se intampla daca nu pot sta in preaviz, iar actualul angajator nu este de acord sa plec fara preaviz. As putea sta doar 10 -12 zile nu 20 cat ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie prezentarea la serviciu in perioada de preaviz dga dga Va rog sa imi spuneti daca este obligatorie prezenta la serviciu in perioada de preaviz.. Ce se poate intampla daca nu ma prezint. (vezi toată discuția)
Preaviz sensei sensei Daca un salariat isi gaseste alt loc de munca si isi da demisia de la actualul loc de munca este obligat sa lucreze zilele de preaviz?Sau daca salariatul este ... (vezi toată discuția)