avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire pemis auto dupa eliberare conditionata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire pemis auto dupa eliberare conditionata

Buna ziua,
Am fost eliberat conditionat in Iulie 2018, cu cca 7 luni inainte de termenul de 1 an si 9 luni la care am fost condamnat cu executare pentru conducere sub influenta alcoolului.
Pot sustine examenul de redobandire permis, tinand cont ca au trecut deja mai mult de 6 luni de le eliberare, sau trebuie sa astept 6 luni de la implinirea termenului integral de 1 an si 9 luni de condamnare?
Va mutumesc anticipat pentru un raspuns.
Mircea
Cel mai recent răspuns: Mircea Gad , utilizator 15:46, 4 Iulie 2019
Da, trebuie sa asteptati 6 luni de la termenul integral. Ce nu gasiti in OUG 105/2002, art.116 se completeaza prin prevederile Codului penal.
Multumesc
Buna ziua,
Revin cu noutati privind situatia actualizata.
La cererea mea catre ANP privind zilele considerate executate cf. Legii 169/2017 am primit o adresa oficiala de le PNT Rahova in care se specifica 30.12.2018 ca data la care se considera efectuata integral pedeapsa.
Cu aceasta (evident si restul documentelor dosarului pentru sustinerea examenului auto pentru redobandire permis anulat) am fost la Pipera, unde mi s-a spus ca pot sustine examenul abia in Septembrie, cand se implinesc 6 luni de la termenul din hotararea judecatoreasca.
Desi le-am explicat ca L 169/2017 se refera la termen si nu la eliberare conditionata, au sustinut ca "in legea lor asa scrie".

Extras din lege::

Art. 551
. – (1) La calcularea pedepsei
executate efectiv, se are în vedere, indiferent de
regimul de executare a pedepsei, ca măsură
compensatorie, şi executarea pedepsei în
condiţii necorespunzătoare caz în care, pentru
fiecare perioadă de 30 de zile executate în
condiţii necorespunzătoare, chiar dacă acestea
nu sunt consecutive, se consideră executate,
suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată

Rog sa imi confirmati daca am dreptate, pentru a merge in audienta sa-mi sustin pozitia.
Va multumesc anticipat
Mircea Gadjiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 169/2017 efect redobandire permis anulat Mircea Gad Mircea Gad Buna ziua, Doamna Avocat Ana-MAria Dutescu mi-a explicat, printr-un raspuns in luna februarie, pe acest forum, ca pot sustine examenul de redobandire permis ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa alcool Sorin88888 Sorin88888 Domnule avocat fiti amabil În 2006 am fost condamnat cu suspendare pt conducere fără permis 1 an si 6 luni . În 2008 august am fost din nou condamnat pt ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen de permis auto? manaila manaila CONDAMNÃ pe inculpatul C. B.M. a pedeapsa principală de 1 (un) an şi 9(nouă) luni închisoare. În baza dispoziţiilor art. 71 alin. 1 şi alin.2 C.pen., ... (vezi toată discuția)