avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Datorie bugetara SRL-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Datorie bugetara SRL-D

Buna, am avut deschis timp de 6 luni un local fast food. Neavand vanzarile scontate am fost nevoit sa opresc activitatea. Am dat salariile toate, am platit toti furnizorii dar nu am putut plati ultima luna de contributii bugetare (impozit profit, CAS, CASS).
Am inteles ca nu pot aplica pentru insolventa deoarece datorez 16.000 lei iar pragul este de minim 40.000 lei (plus ca ponderea debitelor nebugetare trebuie sa fie mai mare decat cele bugetare). Ce fac in acest moment? Se poate inchide o firma cat timp are datorii la buget?
In ce masura sunt raspunzator ca si persoana fizica pentru aceste datorii? Exista un termen in care sa se prescrie aceste datorii?
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Lucian732, utilizator

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii in strainatate JR_23 JR_23 Buna ziua, Firma este din Ro fara datorii la stat si cu contributiile platite la zi. Din diverse motive s au acumulat mari datorii la furnizorii straini ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolvență colina colina O firma de comerț, care nu mai are activitate din 2014, pe motiv că ea nu a reușit să obțină profit și a fost în pierdere continua și care a rămas cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot baga firma in faliment are darorii la stat marfdumyint marfdumyint Buna ziua ammo societate infiintata in2013 deniu Transport de marfuti internationale SRL din motive persona le nu mam ocupat de ia nu producea bani are ceva ... (vezi toată discuția)