avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere disciplinara

Intampin o situatie foarte complicata . Recunosc ca pana acum nu m-am lovit de genul acesta de probleme .
Am 2 angajati care din luna 01.2019 nu s-au mai prezentat la serviciu. In pontaj sunt trecuti nemotivat , inclusiv in luna pana la mijlocul lunii 02.2019.
Este ok sa fie trecuti nemotivat urmand pana la finele lunii 02.2019 sa emit convocare fiecaruia in parte . Pot suspenda contractul de munca cu luna ianuarie ? Sau din momentul convocarii?
Cum le pot desface contractul fara ca societatea sa aiba de suferit ?
Cel mai recent răspuns: Felisse , utilizator 12:26, 5 Martie 2019
Buna ziua,

Astazi am primit confirmarea de primire de la cei 2 angajati . Bineinteles nu s-au prezentat la data mentionata pe convocare . Prin urmare le pot desface cim-ul sau mai sunt nevoita sa le trimit inca o data o noua convocare pentru a sta in picioare in cazul atacului in instanta ?
Le puteti desface disciplinar c.i.m. ....
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Concediere-pentru cate absente nemotivate? molly27 molly27 Se poate concedia un salariat doar pentru o absenta nemotivata? care e procedura? (vezi toată discuția)