avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare ore suplimentare

Firma unde am lucrat din 2006 (momentan sunt in concediu de crestere al copilului) refuza sa-mi plateasca orele suplimentare lucrate in perioada 2007-2008. In cazul in care nu exista nimic semnat in acest sens,exista vreo posibilitate de a recupera totusi acesti bani?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:27, 19 Noiembrie 2009
Aceste ore suplimentare trebuiesc regasite pe pontaj.
Puteti sesiza Inspectia Muncii si / sau instanta de judecata.
Daca nu exista o fisa de pontaj semnata de catre angajator din care sa rezulte numarul de ore suplimentare lucrate si faptul ca ati lucrat ore suplimentare , nu aveti ce sa faceti din punct de vedere legal!B-)
Multumesc pt raspuns.
Fisa de pontaj nu exista,insa exista un document care contine evidenta orelor lucrate in timpul si in afara programului de lucru.In urma acestei evidente se facea si calculul pt bonusare. Ma poate ajuta acest document?
Daca evidenta respectiva este semnata/confirmata de sefii dvs, atunci aveti tot dreptul la compensatii pentru acele ore.

Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu, conform C.C.M. aplicabil si Legii 53/2003 - Codul Muncii.

Deci la orele suplimentare lucrate puteti cere compensare in zile de concediu. La fiecare 8 ore suplimentare, puteti beneficia de o zi de concediu platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata repausului saptamanal pentru lucrul in ture gigione01 gigione01 Am lucrat aproximativ 20 de luni in ture 12 cu 24 liber. Niciodata nu am avut 48 de ore repaus saptamanal si am lucrat in toate zilele de sarbatori legale in ... (vezi toată discuția)
Recuperare libere pt. zile lucrate in perioada de preaviz ContSters140863 ContSters140863 Daca cuiva i se da un preaviz (de restructurare cf. criteriilor din C.C.M.) iar acesta reclama ca a lucrat pe anul 2009 si pana in prezent circa 100 zile fara ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)