avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Doresc să fac un website de comerț electronic pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Doresc să fac un website de comerț electronic pentru clienți din afara României. Cărei legislații va fi supus acel site?

Buna seara,

Am si eu o nelamurire cu privire la clientii unui website:

Doresc sa fac un website de comert electronic, cu alta extensie decat .ro (pentru Romania) si vrea sa stiu daca clientii acelei tari, trebuie sa indeplineasca legislatia romana (cuprinsa in termeni si conditii), daca doresc cumpararea de produse de pe aceasta platforma online, sau eu trebuie sa indeplinesc legislatia tarii respective din care clientii fac parte.

Va multumesc si astept un raspuns!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: markomarius1 , utilizator 16:06, 23 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În general se folosește jurisdicția țării unde e înregistrată firma ce operează magazinul. Măcar o cunoașteți. Nu sunteți obligat să urmați legislația țării clienților.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
În cazul în care ați înființat o societate în România, iar activitatea de e-commerce se va desfășura prin intermediul acesteia, indiferent de extensia site-ului, societatea dvs. va respecta legislația din România (și legislația unionala - UE).
Este foarte important în cazul în care veți proceda conform „schemei„ prezentate, ca în contractul dvs. cu consumatorul - adică în acei Termeni & Condiții să prevedeți faptul că legea aplicabilă raporturilor dintre părți este legea română.
Atenție, va trebui să respectați inclusiv dispozițiile care apără drepturile consumatorului - mai ales cele în materie de exercitare a dreptului de retragere și să implementați proceduri facile pentru aceștia.
De asemenea, va trebui să acordați atenție sporită părții de data protection, privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale consumatorilor - Regulamentul GDPR este aplicabil la nivelul întregii Uniuni.
Cu stimă,
Av. ALEXA N.
Buna seara!
Multumesc pentu raspunsul dat.

As mai avea o alta nelamurire, daca mi s-ar mai putea furniza un raspuns, sa stiu daca este legal din punct de vedere juridic:

-contul bancar in care sunt colectati banii in urma serviciilor prestate, de clientii respectivei tari, se pot depunde/transfera intr-un cont facut in numele unei persoane fizice (administratorul firmei) deschis in tara respectiva, ca ulterior transferati in contul firmei din RO? Asta evita comisioanele fiecarei plati, efetuate intrabancar si implicit extern.
-produsele vandute, pot fi cumparate din tara respectiva, pe firma din RO, ca si forma juridica, ca ulterior vandute cumparatorului din tara respectiva, cu factura romaneasca?

Va multumesc pentru informatii oferite!
Trebuie să verificați legislația fiscală a țării respective. Mie îmi miroase a evaziune, sau chiar spălare de bani, dar e o părere personală
Nu asta e intentia, inseamna ca solutia e de a deschide cont bancar pe firma, in tara respectiva, ca ulterior RO sa fie tara in care se platesc taxele catre fisc.

Alte discuții în legătură

Magazin online markomarius1 markomarius1 Buna seara, M-ar interesa si pe mine niste detalii, cu privire la o activitate pe internet: -doresc sa creez un magazin online de vanzari (comert ... (vezi toată discuția)
Administrare afacere online cu plata prin card bancar aawee aawee Buna ziua, Sunt student si de ceva timp ma documentez despre administrarea unei afaceri pe internet cat mai legal posibil. Proiectul meu este de a crea un ... (vezi toată discuția)
Dețin o firmă cu sediul în usa, cum pot înființa un magazin online în românia? alinaev alinaev Buna ziua, Detin o firma in USA si recent am avut o multime de cereri de la clientii din Romania sa deschidem un site in limba romana. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)