avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Srl versus pfa impozit 2019
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Srl versus pfa impozit 2019

Buna ziua, ptr venituri de 400.000 ron/an activitate consultanta, fara cheltuieli de inregistrat (sau f mici), ce varianta este optima ptr "cheltuirea" sumelor intrate in interes personal? Se justifica offshore? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:53, 20 Februarie 2019
Si in anul 2019 din punctul de vedere al impozitarii, ramane valabil sa va desfasurati activitatea pe un srl microintreprindee platitoare de impozit pe venitul microintreprinderii de 3% inregistrat la registrul comertului din Romania. Separat mai platiti impozitul pe venitul din dividende 5% anul urmator, dupa depunerea bilantului anual intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar.
In afara de cele doua impozite pe care le platiti pe srl, dupa ce ati incasat dividendele anul urmator din profitul anului precedent, veti plati si cotributie la sanatate, 10% aplicat la valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie din anul acela si veti depune declaratia unia (astea ca persoana fizica, nu ca firma).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)
Contributii la stat srl sau pfa consultanta hr gbrlcostache gbrlcostache Sunt angajata la privat in domeniul HR.Doresc sa stiu ce alta forma de organizare m-ar avantaja, daca nu as mai fi angajata si as avea SRL sau PFA, sau ce mai ... (vezi toată discuția)
Organizare evenimente pfa sau srl Siespi Siespi Bună ziua, Organizez de ceva timp evenimente pe persoana fizica, dar as vrea sa imi fac PFA sau SRL. Pana acum aveam contract cu o firma de ticketing care ... (vezi toată discuția)