avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte pentru indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte pentru indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua,

As dori sa stiu daca patroana, unde sunt inca angajata (am nascut de curand si sunt in cele 142 zile, postnatal) are voie sa-mi refuze semnarea actelor ce trebuiesc depuse pentru indemnizatia pentru cresterea copilului.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:39, 19 Noiembrie 2009
In nici un caz. Este ilegal.
Ce nu inteleg este cu ce o deranjeaza pe ea ca intrati in concediu crestere copil atata timp cat:
- pe aceasta perioada aveti contractul suspendat;
- nu va plati nimic din banii firmei
- poate angaja pe cine in locul dvs cu contract pe durata determinata pe perioada cat sunteti in CIC

La sfarsitul celor 142 zile veti face o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM incepand cu data X pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, avand ca baza legala art. 51 (1) lit. a) din Codul Muncii.
142 de zile de postnatal?...........

Concediul de maternitate (prenatal si postnatal) este de 126 de zile
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
titiana, utilizator
Nu are nicio baza legala pentru acest refuz, poate o sesizare la Inspectia Muncii o sa ii reaminteasca patroanei ca este obligata sa elibereze orice document care sa ateste calitatea de angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil saftmiki saftmiki Am un angajat care trebuie sa intre in concediu pentru cresterea copilului.Eu ca angajator ce acte trebuie sa fac inafara de decizia de susepndare a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului flo1982 flo1982 Buna ziua, va rog imi spuneti in cazul in care acum sunt in somaj, cand termin cele 6-8 luni de somaj, pot intra direct in prenatal si pot obtine indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Prenatal si cic andyc76 andyc76 Buna ziua. As vrea sa stiu daca sunt obligata sa cer CIC dupa 42 zile de la nastere din moment ce eu sunt inca inca in prenatal. Mentionez ca sunt in ... (vezi toată discuția)