avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

Am un angajat care trebuie sa intre in concediu pentru cresterea copilului.Eu ca angajator ce acte trebuie sa fac inafara de decizia de susepndare a CIM?angajatul trebuie sa faca o cerere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 15:51, 23 August 2010
La sfarsitul concediului post natal (prenatal+post natal =126, dar o conditie esentiala sa beneficieze de CIC este ca postnatalul sa fie de minim 45 zile), angajata face o cerere prin care solicita suspendarea CIM-ului pt concediul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani.Pe baza cererei, dumneavoastra emiteti decizia de suspendare cim (art. 51 "a" din CM).
Si mai este si adeverinta tip , pe care o va lua mamica de la Primarie si pe care o veti completa d-voastra, cu privire la veniturile profesionale realizate inaintea nasterii copilului ( ultimile 12 luni ).
si pentru acest concediu postnatal trebuie sa faca o cerere sau cum trebuie procedat?Nu m-am mai confruntat cu situatia asta pana acum...
1. Pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie) nu face cerere. Va prezinta certificatelede concediu medical, le calculati si le platiti.
2. Mama poate sa intre in CCC pana la 2 ani incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului, deci concediul postnatal trebuie sa fie de minimum 42 de zile.
Da, pentru a intra in concediu pentru cresterea copilului, salariatul in cazua trebuie sa faca o cerere si sa prezinte o copie dupa certificatul de nastere a coplului. In baza cererii ii suspendati contractul de munca - art.51 lit.a din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal - suspendare cim anamariagroza anamariagroza buna ziua! am o situatie noua cu o angajata. la data de 01.06.2012 a intrat in concediu pt sarcina si lauzie, acest concediu s-a continuat pana la data de ... (vezi toată discuția)
Cerere de desfacere contract in caz de concediu de crestere a copilului oana_oradea oana_oradea Buna! Intrebarea mea este daca in cazul in care doresc sa intru in concediu de crestere a copilului trebuie sa fac o cerere la firma la care lucrez pentru ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu 126 zile pre si postnatal????? liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA!! VA ROG SA-MI OFERITI O SOULTIE CU PRIVIRE LA: AM OPREART SUSPENDAREA CIM UNEI PERSOANE CARE A EFECTUAT CELE 42 ZILE OBLIGATORIU POSTNATAL, DAR NU ... (vezi toată discuția)