avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de desfacere contract in caz de concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de desfacere contract in caz de concediu de crestere a copilului

Buna!
Intrebarea mea este daca in cazul in care doresc sa intru in concediu de crestere a copilului trebuie sa fac o cerere la firma la care lucrez pentru desfacerea contractului de munca? Asa ceva mi s-a cerut de la firma si sincer mie mi se pare cam dubioasa treaba.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:06, 2 Februarie 2010
Se face cerere de acordare a concediului pentru cresterea copilului, iar in baza acestei cereri angajatorul va emite o decizie de suspendare a c.i.m. in baza art.51 alin.1 lit.a C.mun.

Nu se face cerere de incetare a c.i.m., in acest caz.
~ Conținut șters la cerere ~
Este prevazut undeva ca la data solicitarii concediului de crestere a copilului trebuie sa fie angajata....:-/
Pentru solicitarea concediului de cresterea si ingrijirea copilului nu este necesar ca parintele sa fie salariat dar nici nu trebuie sa inaintreze cerere de desfacere CIM. Se face doar cerere de intrare in concediu pentru cereszterea copilului.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Doua cim-uri in derulare, dar salariata a intrat in concediu de maternitate elfulina elfulina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie: ce se intampla cu CIM nr. 2, cu norma partiala, al unei salariate careia i s-a supendat CIM 1 (unde are ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil saftmiki saftmiki Am un angajat care trebuie sa intre in concediu pentru cresterea copilului.Eu ca angajator ce acte trebuie sa fac inafara de decizia de susepndare a ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal - suspendare cim anamariagroza anamariagroza buna ziua! am o situatie noua cu o angajata. la data de 01.06.2012 a intrat in concediu pt sarcina si lauzie, acest concediu s-a continuat pana la data de ... (vezi toată discuția)