avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Privacy
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Privacy

Camerele de luat vederi pot fi instalate in lift iar Administrator are dreptul sa se distreze controland locatarii???
Cel mai recent răspuns: marcus& , utilizator 18:52, 22 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Liftul este considerat proprietate comuna si loc public.
Cum se distrează administratorul?
Multumesc de raspuns! In acest caz administratorul are dreptul sa foloseasca filmarile (conform legea europ privacy)si in care conditii va rog ?
Administratorul nu are drept de acces la înregistrări.
Adică nu le poate viziona.
Nu are acest drept nici daca vrea sa vada cine mănâncă semințe pe scara sau alte asemenea lucruri.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Domnule avocat, cu tot respectul indicati legea conform careia , numai anumite persoane au acces la DVR si Monitor, cu enumerarea acelor persoane. Pentru ce mai trebuiesc instalate camere, daca nu pentru a afla actele antisociale din spatiile comune. De obicei instalatiile de inregistrare se monteaza in camera administratiei, deci evident ca si administratorul are acces la ele.
Se încalcă si normele din Regulamentul GDPR.
Nici anterior nu era permis dar doar putini avocați stiau, cei specializați în protecția drepturilor si libertăților fundamentale.

Am închis la mai multe asociații vizionarea în direct iar altele au înțeles că nu au drept de vizionare a înregistrărilor.Au si ei avocați și au înțeles probabil avocații întrucât cei din asociatie nu prea inteleg ei de fel ce le spun eu...

Se aplica amenzi si se pot obtine daune morale.

Poliția are acces la inregistrari în caz de infracțiuni.
Scopul acestor camere tocmai acesta este si nicidecum sa numeri persoanele care intra si ies din scara sau alte asemenea lucruri.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Ultraj alinaelida alinaelida este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)