avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare adeverinta venituri suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare adeverinta venituri suplimentare

Buna ziua,

Va rog un raspuns la urma toarea intrebare.

Am lucrat 10 ani la SC ACM 4 SA-firma de constructii de unde am solicitat adeverinta de gr II-a si de venituri suplimentare.
Grupa era trecuta in cartea de munca dar veniturile suplimentare nu.
mi s-a eliberat ptr confirmare adeverinta de grupa dar de venituri suplimentare nu.
Raspunsul a fost de la serviciul personal ca:
1-Nu are cine cauta actele de atatia ani
2-Nu mai exista arhiva,este iundata,este rupta,este murdara
3-Nu a mai dat la nimeni asa ceva dealungul timpului
4-Nu este legal sa-mi dea aceasta adeverinta si daca nu-mi convine asta e
5-Daca ii dau in judecata nu castig ca ei spun ca nu mai au arhiva

In aceste conditii ce trebuie sa fac ,unde trebuie sa ma adresez?

Cu deosebita stima

Victoria Plesca
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:06, 19 Noiembrie 2009
In primul rand angajatorii sunt obligati sa elibereze iruce adeveribta / document care sa ateste calitatea de angajat.
Apoi, angajatorii sunt obligati sa pastreze in conditii sigure arhiva timp de 50 de ani, asa ca ar fi bine sa se gandeasca inainte de a face aceste afirmatii.

Puteti sesiza Inspectia Muncii cu privire la acestea, iar daca doriti sa mergeti in instanta este perfect legal, este dreptul dvs si vor pierde.
Multumesc frumos pentru raspuns
Cu mult drag :bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare de un avocat in instanta-conflict cu societatea viky56 viky56 Buna seara, Am solicitat unei societati SA unde am lucrat 10 ani gr II-a(constructii)-SC ACM 4 SA sa-mi elibereze o adeverinta ptrveniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime gr i de munca vpacurici vpacurici In perioada 1976 - 1989 am lucrat la Uzina de Feroaliaje Tulcea.Dupa revolutie a intrat in faliment,lichidator fiind SC.IANCINA SA. ,firma care a ... (vezi toată discuția)
Pensionare grupa 1 si 2 ciprinel ciprinel Buna ziua.data nasterii:03.05.1958 . Am lucrat la uzina tractorul in perioada 15.09.1975----02.11.1978 si din 27.03.1980------29.05.1986 in grupa 2 de munca ... (vezi toată discuția)